Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 21 /17:02

Vokietijoje vogtas BMW rastas Kauno centre: po gaudynių sulaikyti penki tauragiškiai

Ketvirtadienio rytą Kauno senamiestyje, Vilniaus gatvėje, vyko sulaikymo operacija. Kauno policijos pareigūnai sustabdė į aklavietę papuolusį, jau kurį laiką persekiotą BMW. Paaiškėjo, jog bėgta – ne be reikalo. Automobilis baltarusiškais numeriais – vogtas.
Vogtas BMW Kauno senamiestyje
Vogtas BMW Kauno senamiestyje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į įvykio vietą greitai prisistatė ir Kriminalinės policijos pareigūnai. Jie BMW viduje atliko kratą.

Kaip vėliau 15min informavo Kauno apskrities VPK vadas Darius Žukauskas, sustabdytas BMW prieš kelias dienas buvo pavogtas Vokietijoje, Bavarijoje. Ieškomas jis nuo balandžio 19 d.

„Prie automobilio sulaikyti penki asmenys. Visi jie – jauni, tačiau jau pilnamečiai. Gryni žemaičiai – tauragiškiai“, – patikino komisaras.

Pasak jo, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamu būdu įgyto turto.

Apie Vilniaus g., prie 44-uoju numeriu pažymėto pastato, paliktą BMW Kauno apskrities VPK budėtoją informavo ir praeiviai.

„09.52 val. iš praeivių gavome pranešimą apie Vilniaus g. ant pėsčiųjų perėjos paliktą automobilį. Vairuotojas pasišalinęs. Vėliau jis buvo sulaikytas. Įvykio vietoje kartu su patruliais darbavosi Kriminalinės policijos pareigūnai“, – teigė komisariato budėtojas.

Vilniaus g. – pėsčiųjų zona, dalį besitęsianti požemine pėsčiųjų perėja. Prie jos BMW kelionė ir baigėsi.

15min duomenimis, BMW gaudynės prasidėjo jau magistralėje. Pareigūnai stabdė šią greitį viršijusią vokišką mašiną, tačiau ji nestojo. Pasitelkus gausesnes pareigas, patruliams BMW teko vytis. Persekiojimas vyko Kauno miesto gatvėmis.

17 val. Tai vėliau patvirtino ir Kauno apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Tumelytė.

„Šiandien apie 10 val. Kaune, kriminalistams sekant karštais pėdsakais, buvo stabdomas BMW markės automobilis. Jo vairuotojas nepakluso teisėtiems pareigūnų reikalavimams sustabdyti transporto priemonę ir spruko toliau. Automobilis buvo sustabdytas pačiame Kauno miesto centre – Vilniaus g.“, – informavo komisariato atstovė spaudai.

Anot jos, vienam iš sulaikytųjų išduotas Europos arešto orderis, kitam – teismo nuosprendžiu paskirta 60 parų arešto.

Tyrimą toliau atlieka Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius