-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Volkswagen Passat“ langų plovimo skysčio bakelyje – dyzelinas

Automobilis „Volkswagen Passat“, kurio slėptuvėse iš Latvijos gabentos cigaretės, buvo varomas į langų plovimo skysčio bakelį įpiltu dyzelinu. Tokį patobulinimą įdiegę kontrabandininkai gamyklinį kuro baką buvo užpildę rūkalų pakeliais.
„Volkswagen Passat“ langų plovimo skysčio bakelyje – dyzelinas.
„Volkswagen Passat“ langų plovimo skysčio bakelyje – dyzelinas. / VSAT nuotr.

Antradienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės operatyvininkai ir Specialiosios paskirties būrio pareigūnai Rokiškio rajone, kelyje Subatė – Obeliai, sustabdė iš Latvijos ką tik įvažiavusį automobilį „Volkswagen Passat“. Mašiną lietuviškais numeriais vairavo 50-metis Rokiškio gyventojas.

Pasieniečiai turėjo duomenų, kad šis „Volkswagen Passat“ prieš porą valandų iš Lietuvos išvyko į Latviją ir dabar grįžo atgal.

VSAT pareigūnai neabejojo, kad automobiliu gabenami kontrabandiniai rūkalai. Patikrinus „Volkswagen Passat“ paaiškėjo, kad cigarečių pakelių yra pilnas kuro bakas. Cigarečių buvo paslėpta ir visose automobilio durelėse, išskyrus vairuotojo, po apmušalais. Iš viso Ignalinos pasieniečiai iš slėptuvių ištraukė 1750 pakelių cigarečių „Minsk 5 Super Slims“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Kontrabandininkai „Volkswagen Passat“ buvo patobulinę savo veiklai. Mašina varoma į langų plovimo skysčio bakelį, prijungtą prie kuro sistemos, įpiltais keliais litrais dyzelino.

VSAT Ignalinos rinktinėje dėl neteisėto akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pradėta administracinės bylos teisena. Už tai rokiškėnui gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų ir automobilio konfiskavimas. Beje, mašina priklauso ne jam, o kitam Rokiškio gyventojui.

Vairuotojas po apklausos paleistas. Automobilis ir cigaretės saugomi Ignalinos rinktinėje.

Per savaitę tai jau antras panašus pasienyje su Latvija nustatytas atvejis. Praėjusį ketvirtadienį toje pačioje vietoje Ignalinos pasieniečiai sulaikė iš Latvijos automobiliu „Volkswagen Passat“ grįžtantį 34-erių rokiškėną, kuris kuro bake įrengtoje slėptuvėje bei po durelių apmušalais vežė 1700 pakelių kontrabandinių baltarusiškų cigarečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius