Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriškį užpuolę broliai varėniškiai suimti mėnesiui

Trečiadienį išaiškės, ar ligoninėje gydomų dviejų jaunų varėniškių, kuriuos išvakarėse teismas leido suimti mėnesiui, sveikatos būklė leidžia perkelti į tardymo izoliatorių.
Ginklas.
Ginklas. / E.Ovčarenko/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Varėna

Kaip informuoja prokuratūra, antradienį jiems buvo įteiktas pranešimas apie įtarimus. Broliai 24 metų R.N. ir 21 metų T.N. įtariami viešosios tvarkos pažeidimu ir pasikėsinimu pagrobti šaunamąjį ginklą bei šaudmenis.

R N. ir T.N. Varėnos ligoninėje atsidūrė praėjusio sekmadienio vakare. Po to, kai kartu su dar dviem bičiuliais Varėnoje Jono Basanavičiaus gatvėje užpuolė 63 metų vyriškį.

Prie antros grupės invalido Z.B., grįžtančio iš garažo namo, prisikabinę vaikinai ėmė jį stumdyti, kumščiuoti. Vyras juos įspėjo esąs ginkluotas, tačiau neblaivių ir įžūlių užpuolikų tai nesustabdė. Ištrūkęs iš jų Z.B. mėgino pabėgti, tačiau nesėkmingai. Tuomet jis išsitraukė ginklą ir įspėjo skriaudikus dviem šūviais į orą. Bet ir tai užpuolikų neprivertė atstoti nuo savo aukos – jie netgi bandė atimti ginklą. Neturėdamas kito pasirinkimo, vyriškis dar triskart iššovė, taikydamas priekabiautojams į kojas. Ranka nesudrebėjo – vienam užpuolikui buvo peršauta viena koja, kitam – abi, o likusieji jų bendrininkai pabėgo.

Į ligoninę nugabenti R.N. ir T.N. buvo operuoti. Medikų pagalbos prireikė ir pusamžiui vyrui. Užpuolikai jam sužalojo veidą, be to, vyriškis patyrė stiprų stresą – dėl to yra sunkumų jį apklausiant.

Tą pačią dieną buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. R.N. ir T.N. atsisakė pareigūnams duoti parodymus, tačiau prakalbo išgirdę apie gresiantį suėmimą. Jau nustatyti bendrininkai, kurių ieško policija.

Antradienį Varėnos rajono apylinkės prokuratūros prokurorė Ž.Gecevičienė kreipėsi į teismą, prašydama įtariamuosius suimti. Prašymas buvo patenkintas, įtariamieji suimti mėnesiui. Vienoje palatoje gulėję broliai išskirti – vienas jų buvo perkeltas. Prie palatų durų atsirado policijos postai.

Nors akivaizdu, kad užpuolikai buvo nemenkai išgėrę, tačiau siekiant tai nustatyti objektyviai, ligoninėje iš jų buvo paimta kraujo. Tyrimo rezultatų kol kas nėra. Nukentėjęs vyras buvo blaivus. Gindamasis nuo jam kone į vaikaičius tinkančių skriaudikų, Z.B. panaudojo savigynai legaliai įsigytą kovinį ginklą – 9 mm kalibro pistoletą „Makarov“.

Abu įtariamieji dirba, nė karto neteisti, nors yra bausti administracine tvarka. Neatmetama galimybė, kad sukonkretinus Z.B. sužalojimus, broliams gali būti inkriminuojama ir daugiau nusikaltimų.

„Įvykio aplinkybės dar tiriamos, aiškinamasi, ar nebuvo peržengta būtinoji gintis, – sakė prokurorė Ž.Gecevičienė. – Kiekvienas Lietuvos Respublikos pilietis turi prigimtinę ir įstatymais įtvirtintą teisę gintis ir ginti kitą, savo nuosavybę, būsto neliečiamybę. O valstybė gina ir gins auką, užpultąjį, nukentėjusįjį“.

Už viešosios tvarkos pažeidimą įstatyme numatyta griežčiausia bausmė– laisvės atėmimas iki dvejų metų, už šaunamojo ginklo bei šaudmenų pagrobimą – iki septynerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius