Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiemą Ariogaloje siautėję nepilnamečiai pavasarį pasitinka už grotų

Kovo 13-ąją Raseinių rajono apylinkės teismas sankcionavo dviejų Raseinių rajono, Ariogalos miestelio, nepilnamečių suėmimą. Šešiolikmečiai D.D. ir O.K. už grotų apgyvendinti trims mėnesiams. Jiems pareikštas įtarimas dėl vasario 15-ąją Ariogaloje įvykdyto plėšimo.
Areštinė
Areštinė. Asociatyvinė nuotr. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, minėtos paros naktį, apie 1 val., į Vytauto g. esantį gyvenamąjį namą įsibrovė du nuo alkoholio apsvaigę jaunuoliai ir apiplėšė lovoje gulėjusį taip pat neblaivų vyrą. Jie  iš 45 metų ariogališkio pareikalavo 1 000 litų. Kai šis pinigų duoti atsisakė, jo rankos bei kojos buvo surištos ir iškraustytos kelnių kišenės. Grobikų rankose atsidūrė mobilusis telefonas ir kiti daiktai. Iš viso vyro patirta turtinė žala siekė  per 800 litų.

Dėl plėšimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Surinkę užtektinai nusikalstamos veikos įrodymų, Raseinių rajono policijos komisariato pareigūnai kovo 12 d. sulaikė šiuo nusikaltimu įtariamus ariogališkius. Šešiolikmečiai  D.D. ir O.K. –  anksčiau neteisti, tačiau policijos akiratyje šmėžavę jaunuoliai.

Įtariama, kad jie yra padarę ir daugiau nusikaltimų. Tokie įtarimai kyla dėl to, kad pas D.D. buvo rastas mobilusis telefonas, kurio praėjusių metų  gruodį neteko Ariogalos gyventoja N.P. Ji su drauge buvo apvogtos Ariogaloje, irgi Vytauto gatvėje. Vakare gatve ėjusios įkaušusios moterys tapo nusikaltėlių taikiniu. N.P. neteko rankinės, kurioje buvo 450 litų, asmens dokumentai ir du mobilieji telefonai, iš B.P. buvo atimta rankinė su 700 litų, įvairiais asmens dokumentais ir mobiliuoju telefonu. Nusikaltimo metu vienas galimų įtariamųjų pametė mobiliojo ryšio telefoną. Nustatyta, kad pamestasis telefonas priklauso O.K.

Pasireikšti mėgstantys šešiolikmečiai 2014-uosius metus, manoma, pasitiko irgi triukšmingai. Gruodžio 31-ąją, prieš vidurnaktį, policijos pajėgos buvo iškviestos į Ariogaloje esančią Verdėlupio gatvę, kur vyko muštynės. Čia buvo užpultas ir sumuštas neblaivus T.R. 24 metų jaunuolis dėl kirstos galvos žaizdos atsidūrė ligoninėje. Įtariama, kad prieš Naujuosius metus taip linksminosi jau minėti šešiolikmečiai.

Įtariama, kad šių metų vasario 24 d. Ariogaloje padaryta vagystė iš gyvenamojo namo, esančio Gėlių gatvėje – taip pat šių dviejų nepilnamečių darbas. Apie 22 val. į namus grįžę šeimininkai rado išdaužtą lango stiklą ir suverstus daiktus, pasigedo dviejų televizorių, motorinio pjūklo ir vyriško chalato. Šeimininkams buvo padaryta 4 080 litų turtinė žala.

Raseinių rajono policijos komisariato tyrėjai renka duomenis ir įrodymus šių asmenų nusikalstamoms veikoms įrodyti, kad kuo greičiau šios baudžiamosios bylos būtų perduotos nagrinėti teismui ir įtariamieji sulauktų bausmės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius