Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinomiems, bet su policija nesutariantiems vairuotojams – geros žinios iš teismo

Prašmatnaus restorano „Marino“ įkūrėjo istorija teisme bus narpliojama iš naujo, o praeityje garsaus mediko Vladislovo Ukso skundą teisėjai priėmė netgi praleidus nustatytą terminą.
Policininkas.
Kelių policininkas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Neseniai 15min.lt pasakojo keletą istorijų, kaip žinomi vairuotojai po konfliktų su kelių policininkais ieško teisybės teismuose. Pasakojimai turės tęsinį.

Už sunkų girtumą – griežtos sankcijos

Sostinės „Vilniaus vartuose“ veikusio prabangaus jūros gėrybių restorano „Marino“ vienas savininkų trisdešimtmetis Rolandas Laurinaitis su eismo priežiūros pareigūnais susipyko Neringoje, kai po muštynių naktiniame klube buvo priverstas vairuoti savąjį visureigį, o už kampo sustabdytas paregūnų atsisakė tikrintis blaivumą. Vairuotojas teisinosi esąs sužalotas, bet pareigūnai atsisakymą prilygino sunkiam girtumui.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./R.Laurinaitis už vairo.
R.Laurinaitis

„Skirti 2200 litų baudą ir dvejiems metams atimti vairuotojo pažymėjimą“, – tokią nutartį pernai paskelbė teisėjas Gintaras Dzedulionis.

Į sudėtingą istoriją yra įsivėlęs ir buvęs medikas penkiasdešimtmetis V.Uksas: jo vairuojamą autobusiuką su švyturėliais sustabdžius pareigūnams, vairuotojas prisistatė esąs kontržvalgybos karininkas, vėliau – medikas.

Vairuotojui nustatytas sunkus girtumas – beveik 3 promilės alkoholio.

Maža to, teisme paaiškėjo, kad V.Uksas apskritai niekada nebuvo įgijęs vairuotojo pažymėjimo. Nepaisant šios aplinkybės, vyras už Kelių eismo taisyklių pažeidimus nuo 2004-ųjų yra baustas net 15 kartų.

Todėl šįkart teisėjas Alenas Piesliakas paskelbė skiriantis praeityje garsiam daktarui V.Uksui griežčiausią nuobaudą iš visų: 30 parų arešto!

Teismas suteikė šansus

Abu šie vairuotojai buvo nutarę nenuleisti rankų ir apskųsti nepalankius sprendimus Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT).

LNK nuotr./Vladislovas Uksas
V.Uksas

Abu jie pasiekė šiokias tokias pergales.

V.Uksui pasisekė, kad LVAT sutiko priimti jo skundą, nes teismo nutarties apskundimo terminą jis praleido. V.Uksui pavyko teisėjus įtikinti, kad įstatymuose numatyto 10 dienų termino šiam reikalui jis neturėjo. Mat Vilniaus 1-ojo apylinkės teismo atstovai nutarties dokumentus jam įteikė tik rugpjūčio 18-ąją, likus vos trims dienoms iki termino pabaigos. Skundą V.Uksas su advokatų pagalba tvarkingai surašė ir pateikė po savaitės.

Ko gero, dar daugiau vilčių LVAT suteikė R.Laurinaičiui. LVAT nutarė „Marino“ šefo bylą apskritai grąžinti iš naujo nagrinėti pirmosios instancijos teismui.

Tiesa, vairuotojas vylėsi dar geresnio rezultato: apeliaciniu skundu R.Laurinaitis prašė pirmosios instancijos teismo nutarimą panaikinti ir bylą iš viso nutraukti, nesant pažeidimo įvykio ir sudėties. Apeliantas teigė, kad teismo sprendimas nemotyvuotas, prieštarauja faktinėms bylos aplinkybėms.

LVAT jo prašymą patenkino iš dalies: nepalankų nutarimą panaikino, bet grąžino bylą pirmosios instancijos teismui nagrinėti iš naujo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius