Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Žmogžudystė Šiauliuose – žmogus mirė ne nuo epilepsijos, o mirtinų smūgių

Po nuoseklaus tyrimo paaiškėjo, kad ligoninėje miręs vyras buvo nužudytas. Jo epilepsija prie mirties neprisidėjo. Netrukus išsiaiškinta, kad vyrą keliais smūgiais nužudė du nauji pažįstami, atėję į parduotuvę „Magija“ kaulyti degtinės.
Parduotuvė „Magija“ – legalus naktinis alkoholio taškas
Parduotuvė „Magija“ – legalus naktinis alkoholio taškas

Kai spalio 1 d. Šiaulių apskrities policiją pasiekė pranešimas apie 38 metų metų šiauliečio mirtį, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Vyras mirė Respublikinės Šiaulių ligoninės chirurginės reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje, netukus po to, kai jis čia buvo atvežtas iš namų dėl galvos traumos.

Kadangi mirusysis buvo neįgalus, sirgo epilepsija, tad, pirminiais duomenimis, buvo manoma, kad vyras traumą patyrė po eilinio epilepsijos priepuolio.

Po trijų dienų gauta medicinos ekspertų išvada šią prielaidą paneigė, nes buvo konstatuota, kad patirti sužalojimai yra ne nuo griuvimo, o nuo patirto smurto. Taigi ikiteisminis tyrimas įgavo naują kvalifikaciją – nužudymas.

Jį tirti ėmėsi Šiaulių apskrities policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai. Išsiaiškinę, kur iš rugsėjo 30-osios į spalio 1-ąją lankėsi šiaulietis, jie nukeliavo tą kelią ir patys.

Kadangi dabar daug kas saugumo sumetimais yra apsiginklavę vaizdo kameromis, tad kriminalistai iš jų vaizdų atkūrė nužudytojo klajones, akivaizdžiai pamatė rengiamą jo užpuolimo planą bei jo realizavimą.

Ši istorija prasidėjo Šiauliuose pagarsėjusioje visą parą alkoholiu prekiaujančioje parduotuvėje-bare „Magija“. Čia laiką leidęs nužudytasis susipažino su dviem į barą užsukusiai vyrais, kurie, kaip vėliau paaiškėjo, buvo užsukę vienu tikslu – gal kas nupirks išgerti.

Jie užkalbino gerai nusiteikusį 38-erių metų šiaulietį, įkalbino jį nupirkti butelį degtinės, užsigėrimo ir kartu išėjo iš baro. Vaizdo kameros užfiksavo, kaip už šiauliečio nugaros nauji jo pažįstamieji gestais susitaria, išėjus iš parduotuvės, jį „patvarkyti“.

Vakarą vyrai pratęsė mokyklos stadione. Gurkštelėjęs alkoholio, vienas naujų pažįstamųjų staiga tapo agresyvus ir koja spyrė 38-mečiui į galvą. Kraujais apsipylusiam vyrui nugriuvus, sugėrovai iš jo kišenių ištraukė kelis eurus, mobilųjį telefoną, stvėrė degtinė butelį ir pasišalino.

Tačiau netrukus grįžo – mat užsigėrimo butelį buvo pamiršę. Prieš jį pasiimdami, dar pasisotino keliais stipriais smūgiais savo aukai.

Netrukus grįžo – užsigėrimo butelį buvo pamiršę. Dar pasisotino keliais stipriais smūgiais savo aukai.

Savo namus pasiekęs sumuštas vyras griuvo į lovą. Iš ryto į aplinką jis jau nebereagavo, tad artimieji išsikvietė greitąją medicinos pagalbą. Tačiau medikai buvo bejėgiai. Dėl kraujo išsiliejimo į smegenis vyras ligoninėje mirė.

Pareigūnai po vaizdo medžiagų peržiūros netruko identifikuoti įtariamuosius. Tai – policijos pareigūnams pažįstami 31 ir 52 metų šiauliečiai.

Spalio 13 d. jie buvo sulaikyti ir dėl nužudymo jiems pareikšti įtarimai. Toks įtarimas jiems buvo netikėtas. Sulaikytieji už pavogtą degtinės butelį ir mobilųjį telefoną jau ruošėsi atsilyginti nukentėjusiajam ir labai sutriko, sužinoję, kad atsilyginti nebėra kam.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius