Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmoną nužudęs Ukmergės šachmatininkas Vytautas Šlapikas nepakaltinamas: gydymas vietoj teismo

Penktadienį Vilniaus apygardos teismas priėmė nutartį baudžiamojoje byloje, kurioje itin žiauriu žmonos nužudymu buvo kaltinamas 41 m. ukmergiškis Vytautas Šlapikas.
Namas, kuriame įvyko tragedija
Namas Ukmergėje, kuriame įvyko tragedija / Vilkmerge.lt nuotr.

Teismas, išnagrinėjęs bylą, nustatė, kad 2014 m. sausio 13 d. savo namuose Ukmergėje Vytautas Šlapikas, būdamas nepakaltinamumo būsenos, itin žiauriai nužudė savo sutuoktinę.

Ekspertai, atlikę psichiatrinę ekspertizę, nustatė, kad kaltinamasis turi ūminių psichozinių sutrikimų, dėl kurių, darydamas nusikaltimą, negalėjo suprasti savo veiksmų esmės ir jų valdyti.

Kaltinamasis turi ūminių psichozinių sutrikimų, dėl kurių, darydamas nusikaltimą, negalėjo suprasti savo veiksmų esmės ir jų valdyti.

Medicinos ekspertai konstatavo, kad V.Šlapikui reikalingas priverčiamųjų medicinos priemonių taikymas, rekomenduotinas stacionarus stebėjimas specializuotoje psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje griežtomis stebėjimo sąlygomis.

Teisėjų kolegija, įvertinusi visus byloje surinktus ir teismo posėdyje ištirtus įrodymus, pripažino, kad V. Šlapikas yra nepakaltinamas.

Teismas priėmė nutartį taikyti kaltinamajam priverčiamąją medicinos priemonę – stacionarų stebėjimą griežto stebėjimo sąlygomis specializuotoje psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje – Rokiškio psichiatrinėje ligoninėje.

Nutartis per 20 dienų gali būti skundžiama apeliacine tvarka Lietuvos apeliaciniam teismui per Vilniaus apygardos teismą, pažymima šio teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su visuomene Vaidos Kibirkštytės penktadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius