Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmonių aukų praėjusios paros gaisruose išvengta

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią parą šalies ugniagesiai užgesino 28 gaisrus bei atliko 13 kitų gelbėjimo darbų. Laimė, žmonių aukų juose pavyko išvengti, tačiau gaisre nukentėjo vienas gyventojas.
Įvykio vietoje
Gaisras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Statistika

Apie 15.10 val. gaisras kilo Vilniuje, Nočios gatvės daugiabučio namo bute. Gaisro metu vieno kambario bute prie krosnies apdegė skudurai ir šiukšlės, aprūko patalpos, o dūmais apsinuodijusį 52-ejų metų buto šeimininką greitoji išvežė į ligoninę. Spėjama, kad gaisras galėjo įsiplieksti dėl krosnies eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

21.18 val. Panevėžio ugniagesiai gavo pranešimą, jog Smėlynės gatvėje esančioje Panevėžio apskrities ligoninėje, gimdymo namų akušerijos-ginekologijos skyriuje, III aukšte, dega palata. Nedelsiant į gaisro vietą buvo išsiųstos sustiprintos ugniagesių pajėgos: 10 autocisternų, automobilinės kopėčios, štabo automobilis. Po kelių minučių atskubėjus ugniagesiams, koridoriaus patalpos ir palata skendėjo dūmuose, o gaisro židinį milteliniais gesintuvais gesino ligoninės darbuotojai.

Ugniagesiai palatoje degusią patalynę ir čiužinį išmetė pro langą, o skyriaus personalas ir policijos pareigūnai iš III aukšto evakavo 13 moterų ir 11 naujagimių. Iš IV ligoninės pastato aukšto buvo evakuota dar 10 moterų. Gaisro metu sudegė čiužinys ir patalynė, apdegė lubų šviestuvas, aprūko lubos. Gaisras buvo likviduotas maždaug per 10 minučių. Laimė, žmonės nenukentėjo. Užgesinę gaisrą, ugniagesiai su dūmų šalinimo ventiliatoriumi išvėdino III aukšto patalpas. Įvykio aplinkybės tiriamos.

Apie 12.30 val. Molėtų rajone, Laičių kaime, užsiliepsnojo individualus gyvenamasis namas. Gaisro metu supleškėjo pastato stogas, apdegė laiptinė, vandeniu buvo sulietos gyvenamosios patalpos.

Dar vienas gyvenamasis namas apie 23.25 val. užsidegė Kaišiadorių rajone, Butkūnų kaime. Per gaisrą apdegė kambario lubos ir sienos, sudegė čia buvę namų apyvokos daiktai, aprūko patalpos. Šių gaisrų aplinkybės ir nuostoliai dar tikslinami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius