Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmonių aukų praėjusios paros gaisruose išvengta

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusios paros įvykių suvestinėje yra įrašytas 31 gaisras ir 25 kiti gelbėjimo darbai, kuriuos atliko ugniagesiai gelbėtojai. Žmonių aukų trečiadienio gaisruose buvo išvengta, o ugnis tik siaubė žmonių namus ir kitą turtą.
Gaisras
Gaisras / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Trečiadienį anksti ryte Tauragės rajono Šilinės kaime užsidegė remontuojamas individualus gyvenamasis namas. Ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, medinis vieno aukšto pastatas jau degė atvira liepsna. Gaisro metu sudegė namo stogas, mediniai perdengimai ir vidaus apdaila. Įvykio aplinkybės aiškinamos.

Apie vidurdienį Klaipėdoje, Lietaus gatvėje, užsiliepsnojo kitas individualus vieno aukšto su mansarda gyvenamasis namas. Per gaisrą nudegė pastato stogas, išdegė mansardoje įrengti 4 kambariai ir juose buvę baldai. Vandeniu sulietas pirmas aukštas, jame esantys baldai ir namų apyvokos daiktai. Gaisro priežastys taip pat tikslinamos.

Popiet Prienų rajono Patašinės kaime užsidegė vieno aukšto gyvenamasis namas. Ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, pastatas jau degė atvira liepsna. Ugnis sunaikino medinį namą, apdegė ir šalia stovėjęs rąstinis pastatas. Ugniagesiams pavyko nuo liepsnų apsaugoti medinį tvartą ir kluoną. Gaisro priežastys irgi nustatinėjamos.

Pavakary dar vienas gyvenamasis namas vakar užsiliepsnojo Šiaulių rajono Kuršėnų mieste, Topolių gatvėje. Čia per gaisrą nudegė dviejų aukštų mūrinio pastato stogas ir perdengimas, vandeniu sulietos vidaus patalpos. Gaisro aplinkybės irgi aiškinamos.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Vilniaus rajono Nemenčinės miestelyje A.Kitkaus gatvėje užsidegė keliems asmenims priklausantis ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė medinė pastato dalis, nudegė mūrinės dalies stogas ir viduje buvę namų apyvokos daiktai. Nuo ugnies apsaugotas šalia stovintis gyvenamasis namas. Įvykis tiriamas.

Tą pačią naktį Radviliškio rajono Baisogalos miestelyje buvo padegtas lengvasis automobilis ,,Opel Astra”. Per gaisrą išdegė mašinos salonas. Ugnį dar iki ugniagesių atvykimo užgesino patys gyventojai. Įvykis taip pat tiriamas.

Trečiadienį Lietuvą pasiekė virš Atlanto vandenyno susiformavęs ir Europos krantus užgriuvęs uraganas ,,Katia”. Tačiau gamtos stichija mūsų šalies vakarinius ir šiaurinius rajonus gąsdino jau ne uraganu, o tiktai smarkiu vėju.

Skaudžiausia nelaimė trečiadienį apie 17 val. įvyko Šilutėje, Lietuvininkų gatvėje. Čia stiprus vėjas nuvertė didelį klevą, kuris nukrito ir mirtinai sužalojo pro šalį iš ligoninės ėjusią 65 metų moterį. Šioje nelaimėje įvyko daug sutapimų: pasitaikęs toks stiprus vėjo gūsis, tuo metu ėjusi moteris bei vėjo neišlaikęs medis. Iškviesti gelbėtojai supjaustė medį ir ištraukė žuvusią šilutiškę.

O iš viso trečiadienį Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai 7 kartus vyko šalinti stipraus vėjo nuverstų medžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius