Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žudiko gudravimas įžeidė nukentėjusiuosius

„Man nereikia tos perlaidos, atsiųstos pačiose teismo išvakarėse!“ – piktinosi pernykščių Kalėdų išvakarėse nužudyto šventėms į Lietuvą iš Danijos parvykusio 23 metų Tado V. motina.
Peilis
Peilis / „Scanpix“ nuotr.

Nei 25 metų Donatas U., kuriam pernai gruodžio 21-osios naktį įdurta peiliu vos keli centimetrai nuo širdies, nei taip pat nužudyto Tado V. motina tų pinigų neėmė. Tokios aistros lydėjo Kauno apygardos teisme atverstą miestą sukrėtusios viešos egzekucijos, įvykdytos Laisvės alėjoje, Savivaldybės prieigose, bylą.

Egzekucija nufilmuota

Jau trečią kartą teisiami 21 metų Deividas Vonžodas ir 20-metis Edgaras Zapustas kaltinami pasikėsinę nužudyti 2 žmones ir vieną iš jų nužudę. Velionio motina prašo už sūnaus netektį iš jų priteisti pusę milijono litų, sužeistasis patirtus išgyvenimus įkainojo 100 tūkst. litų. D.Vonžodas teismo išvakarėse pirmajai atsiuntė 700, antrajam – 300 litų.

Velionio motina prašo už sūnaus netektį iš jų priteisti pusę milijono litų, sužeistasis patirtus išgyvenimus įkainojo 100 tūkst. litų. D.Vonžodas teismo išvakarėse pirmajai atsiuntė 700, antrajam – 300 litų.

Egzekuciją įamžino vaizdo kameros. Du iš naktinio klubo „Siena“ išeinančius jaunuolius pasiveja kiti du – užpultieji nokautuojami smūgiais rankomis ir kojomis bei badomi peiliu. Daugiausia smūgių suduota vaikinams jau gulint ant grindinio. Visa tai vyksta daugelio žiūrovų akivaizdoje.

Peilis – upės dugne?

Tąnakt klube budėjęs apsaugininkas teigė, kad vieną iš įtariamųjų pažįsta iš matymo – įsiminė jį dėl agresyvaus elgesio. Nustatyta, kad tai – E.Zapustas, Kauno patrulių rinktinės vyresniojo patrulio sūnus. Tiesa, šis turi kitą šeimą ir sūnaus beveik neaugino.

E.Zapustas sulaikytas po savaitės. Jo bendras D.Vonžodas, po įvykio išsinuomojęs butą kitame miesto gale, – po kelių.

Nepavyko rasti tik jo turėto atlenkiamo peilio. D.Vonžodas tikino įmetęs nusikaltimo įrankį į Nemuną.

Apsaugos brokas

Ir D.Vonžodas, ir E.Zapustas tikina neketinę nieko žudyti. Neva nukentėjusieji patys išprovokavo muštynes – kylant iš klubo į drabužinę vaikinai užkabinę juos petimi ir per apsižodžiavimą pakvietę į lauką – „pasikalbėti“.

Anksčiau boksu užsiiminėjęs E.Zapustas teisinosi puolęs pirmas, norėdamas užbėgti įvykiams už akių. D.Vonžodas įrodinėjo, kad, jeigu būtų norėjęs nužudyti, būtų smogęs peiliu 10 kartų. Mirtinai sužaloto Tado V. kūne suskaičiuotos 4 durtinės žaizdos.

Teisiamieji tvirtina, kad buvo išgėrę „tik“ alaus – D.Vonžodas – 2 bokalus, E.Zapustas – 1. Jų sužalotas Donatas U. neslėpė tą vakarą su nužudytu draugu išgėrę po 300 gramų degtinės.

Neteisingas likimas

Donatas U. pasakojo kitaip – jiems besirengiant drabužinėje, draugas apsižodžiavo su dviem agresyviai nusiteikusiais bendraamžiais. Iniciatoriai buvo pastarieji – Tadas nebuvo konfliktiškas žmogus. „Einam greičiau iš čia - bus negerai“, – pasakęs jis. Išėjus į lauką, aniedu juos pavijo. Kas nutiko po pirmojo pasalūniško smūgio, Donatas U. beveik neprisimena.

Tą vakarą šie vaikystės draugai iš Balbieriškio visiškai neplanavo eiti į „Sieną“. Tadas V. tik išvakarėse buvo grįžęs iš užsienio. Dieną tvarkęs reikalus Kaune, vakare jis trumpam grįžo į namus ir vėl išskubėjo atgal – pas Kaune gyvenantį vaikystės draugą. Jie ketino atšvęsti susitikimą klube „Zepelinus“, bet tą vakarą šis nedirbo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius