-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Zuokienei – byla už neteisėtą asmens duomenų naudojimą

Milijonierės advokatė teismo prašė savo klientei skirti kuo mažesnę baudą, nes įstaigos direktore dirbanti Seimo nario žmona yra daugiavaikė mama ir gauna vos 275 litų mėnesinį atlyginimą.
Jau tapo tradicija kasmet gegužės mėnesį į Vilniaus Rotušę pakviesti kūdikių besilaukiančias mamas.
A.Zuokienė su garsiuoju vyru Artūru / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus 3-iasis apylinkės teismas antradienį išnagrinėjo administracinę teisės pažeidimo bylą, kurioje vilnietė A.Zuokienė baudžiama už neteisėtą asmens duomenų tvarkymą.

Istorija pakliuvo į teismą, kai vienas vyras gavo iš A.Zuokienės vadovaujamos viešosios įstaigos „Azzara“ pasiūlymą labdarai pervesti 225 litus. Vyras pasipiktino, iš kur paramos prašytojai gavo jo elektroninio pašto adresą – jis pasiskundė Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.Agnė Zuokienė yra daugiavaikė mama, tris vaikus turi. Reikėtų atsižvelgti į tai skiriant nuobaudos dydį, – per posėdį kalbėjo advokatė I.Karulaitytė-Kvainauskienė.

Inspektoriai užfiksavo pažeidimą ir medžiagą perdavė teisėjams.

A.Zuokienės interesams atstovaujanti advokatė Inga Karulaitytė-Kvainauskienė šiandien teisme minėjo, kad pažeidimo faktas pripažįstamas, dėl įvykusios klaidos gailimasi. Todėl gynėja prašė bausti A.Zuokienę kuo švelniau. „Agnė Zuokienė yra daugiavaikė mama, tris vaikus turi. Reikėtų atsižvelgti į tai skiriant nuobaudos dydį“, – kalbėjo advokatė.

Kodeksas numato, jog asmens duomenų tvarkymas pažeidžiant Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymą užtraukia baudą nuo penkių šimtų iki tūkstančio litų.

A.Zuokienės atstovė teisme aiškino, kad laiškas su prašymu skirti paramą buvo skirtas juridiniams asmenims. Tačiau per klaidą į elektroninio pašto adresų sąrašą pakliuvo ir vieno vyro asmeninis adresas. Projektą „Nedelsk“ parengę viešosios įstaigos „Azzara“ atstovai aiškina, kad tikriausiai vyras prieš kelerius metus dalyvavo kitame projekte, kurio metu užrašė savo elektroninį adresą ir neprieštaravo, kad jis būtų naudojamas projekto tikslais. Tačiau, kaip rodo į bylą įtraukti pasiskundusio vyro parodymai, niekada labdaros rinkėjams savo elektroninio pašto jis nesakė, todėl galima tik spėlioti, iš kur jį sužinojo „Azzara“ darbuotojai.

Teisininkė Inga Karulaitytė-Kvainauskienė teisme kartojo: „Agnė Zuokienė nuoširdžiai gailisi ir prašo baudą skirti kuo mažesnę. Nei tyčia, nei specialiai... Tiesiog atsitiktinė klaida.“ 

Gynėja pabrėžė, kad vadovaudama viešajai įstaigai jos klientė uždirba nedaug. „Ji yra direktorė ir toje įmonėje labai nedidelį atlyginimą gauna, tik 275 litus per mėnesį“, – pabrėžė advokatė. 

Teisėja Galina Taraškevič pranešė, kad nutarimą šioje byloje paskelbs gruodžio 1 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius