Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žūstančiųjų keliuose sparčiai mažėja

Šalies keliuose ir toliau sparčiai mažėja žuvusiųjų skaičius. Susisiekimo ministerijos duomenimis, per pirmuosius du šių metų mėnesius eismo įvykiuose žuvo 36 žmonės.
Pėsčiųjų perėja
Pėsčiųjų perėja / Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr.

Tai yra dvigubai mažiau nei užpernai, praneša Lietuvos radijas.

Ministerijos Saugaus eismo skyriaus vedėjas Vidmantas Pumputis teigia, kai tai lėmė atsargesnis vairavimas prastomis oro sąlygomis ir kompleksinės priemonės mažinant avaringumą.

„2007 metais sugriežtintos sankcijos už pavojingiausius Kelių eismo taisyklių pažeidimus, tai yra, už vairavimą neblaiviam, be teisių, ženkliai viršijus leistiną greitį. Manyčiau, tam įtakos turėjo ir efektyvesnė policijos kontrolė beiš švietėjiška veikla. Visi vairuotojai ir kiti eismo dalyviai raginami elgtis atidžiai, saugiai. Nereikia pamiršti ir vairuotojų papildomo mokymo sistemos. Lietuvos automobilių kelių direkcija nuolat tobulina avaringus kelių ruožus, techninių apžiūrų sistema tapo modernesnė. Drausmė ateina su atitinkamu valstybės požiūriu ir atitinkamais veiksmais“,  – Lietuvos radijui teigė jis.

Pernai žuvusiųjų keliuose užfiksuota 26,3 proc. mažiau nei užpernai. Eismo įvykiuose žuvo 368 asmenys, o tai mažiausias skaičius nuo 1965-ųjų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius