Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 08

Nužudytojo JAV prezidento Kennedy sesuo gydoma ligoninėje kritinės būklės

Garsi neįgaliųjų teisių aktyvistė Eunice Kennedy Shriver, kuri yra nužudytojo JAV prezidento Johno F.Kennedy sesuo, gydoma vienoje Masačusetso ligoninėje, o prie jos budi šeimos nariai.
Eunice Kennedy Shriver
Eunice Kennedy Shriver / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

88 metų E.Kennedy Shriver, kuri pastaraisiais metais patyrė keletą insultų, sveikatos būklė penktadienį buvo kritinė.

Šeimos atstovas Stephenas Riversas sakė, kad prie ligonės budi jos vyras Robertas Sargentas Shriveris, kuris 1972 metais buvo kandidatas į JAV viceprezidentus, taip pat vadovavo Taikos korpusui ir buvo vienas iš šios tarptautinės organizacijos įkūrėjų. Į Barnstablyje esančią Keip Kodo ligoninę taip pat atvyko E.Kennedy Shriver vaikai ir vaikaičiai.

Ligoninėje taip pat apsilankė Kalifornijos gubernatorius Arnoldas Schwarzeneggeris, kurio žmona Maria yra E.Kennedy Shriver dukra, sakė gubernatoriaus atstovas spaudai Aaronas McLearas.

Shriverių šeima gyvena Hajanis Porte, netoli šeimos vilos, kurioje yra apsistojęs E.Kennedy Shriver brolis Masačusetso senatorius Edwardas Kennedy, šiuo metu besigydantis nuo smegenų vėžio.

Eunice buvo penktoji iš devynių Josepho P.Kennedy ir jo žmonos Rose atžalų, iš kurių šiuo metu tebegyvena tik ji ir E.Kennedy.

E.Kennedy Shriver labiausiai pagarsėjo dėl jos pastangų įsteigti Specialiąsias olimpines žaidynes. Kovai už neįgaliųjų teises ją iš dalies įkvėpė sutrikusio intelekto sesers Rosemary patirtos kančios.

1968 metais E.Kennedy Shriver Čikagoje organizavo pirmąsias specialiąsias olimpines žaidynes. Dvi dienas vykusios žaidynės pritraukė daugiau nei tūkstantį dalyvių iš 26 valstijų ir Kanados.

2003 metais Airijos sostinėje Dubline vykusioje pasaulinėje specialiojoje vasaros olimpiadoje dalyvavo daugiau nei 6 500 atletų iš 150 šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius