Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 07

Amerikiečių sinoptikai: žiema Lietuvoje bus šalta, tačiau vėlyva

Nors už lango dar auksinis ruduo, atvėsę orai nori nenori priverčia susimąstyti apie artėjančią žiemą. Kadangi senolių išmintimi jau sunku remtis, belieka žvilgčioti į sinoptikus. Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) sinoptikai prognozuoja Lietuvai šaltą žiemą, tačiau prasidės ji gana vėlai.
Neries pakrantė
Ruduo / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip rašo tvn24.pl, amerikiečių sinoptikai iš orų portalo accuweather.com pateikė žiemos orų prognozę Europai. Jų teigimu, nuo Slovakijos per Lenkiją, Ukrainą ir Baltijos šalis į šiaurę slinks šaltos, arktinės oro srovės. Tad Rytų Europos sostinėse bus šalta.

Tačiau šilumos mėgėjams itin jaudintis nereikėtų, kadangi šalčiai ims spausti tik antroje žiemos pusėje. Gruodis dar turėtų būti gana šiltas, ypač pirmosios jo savaitės.

Šaltį žiemos pabaigoje gali lydėti ir nemažai sniego, tad atsiras progų pasidžiaugti išties balta žiema. Tik, sinoptikų teigimu, sniegas ilgai negulės. Vis dėlto pagal prognozes šią žiemą, tarkim, Varšuvoje dienų, kai snigs, bus net 51 – du kartus daugiau, nei tokių buvo 2014-2015 metų žiemą.

Didžioji Britanija šį rudenį, ypač lapkritį, gali sulaukti stiprių audrų su lietumi ir vėjais, panaši turėtų būti ir žiema. Šis regionas įspėjamas dėl galimų potvynių. Užtat čia nebus šalta – temperatūra turėtų būti aukštesnė už vidutinę daugiametę. Retkarčiais orai čia atvės, termometrai rodys žemiau nulio, vietomis šiek tiek pasnigs.

Nuo Prancūzijos iki Vokietijos žiema turėtų būti šilta ir lietinga, tačiau prancūzams, belgams, olandams, vokiečiams teks galynėtis su stipriais vėjais, ypač sausį ir vasarį. Uraganiniai vėjai gali sukelti potvynių.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Neries pakrantė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ruduo Neries pakrantėje

Šiltos oro masės nuo Atlanto lems ir šiltesnius, nei būdavo įprasta, orus visoje Vakarų Europoje.

Beveik visoje Pietų Europoje prognozuojama šilta ir gana sausa žiema. Daugiau kritulių gali tikėtis tik šiaurės Ispanija ir pietinė Prancūzijos dalis, taip pat Italijos šiaurė.

Šiaurės Ispanijoje, Pirėnų ir Kantabrijos kalnuose, gali tekti saugoti purvo nuošliaužų, o štai Alpėse netruks sniego.

Balkanuose karaliaus gana šilti orai, nors antroje žiemos pusėje juos pasieks šaltos oro masės nuo Rusijos per Juodąją jūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius