Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 29

Kaune kliokiantis vanduo skandina Aleksoto gyventojų namus

Kaune, Aleksote, esančių Gelgaudiškio ir Plokščių gatvių gyventojai jau keletą metų kenčia dėl užlietų namų kiemų ir sugadinto turto. Kaskart palijus ar tirpstant sniegui žmonių kiemai virsta sunkiai išbrendama purvo bala.

15min redakcija sulaukė skaitytojos Linos laiško. Moteris guodėsi, kad nuo Kamšos draustinio šlaito be paliovos bėga vanduo. Milžiniškas vandens kiekis skandina sklypus ir gatves, kyla pavojus namams, dalis gyventojų žengdami per durų slenkstį patenka tiesiai į apsemtą teritoriją.

Atvykus į vietą paaiškėjo, kad situacija kartojasi jau keletą metų.

„Anksčiau sniego po metrą būdavo, tačiau jis natūraliai ištirpdavo ir būdavo tiesiog šlapia. Maždaug prieš ketverius metus šlaito viršuje išdygo „Kamšos“ kvartalas, nuo tada ir prasidėjo bėdos. Vos tik iškrenta krituliai – pasipila vanduo nuo šlaito“, – problemos esmę apibūdino Gelgaudiškio gatvės gyventojas Vaidas Pažėra.

Jam paantrino ir žmona Lina. Moteris sakė, kad kai kurie žmonės tiesiog negali išeiti iš namų. Mat būna dienų kai vanduo pasiekia durų slenksčius, užlieja rūsius, kiemus užneša nuo šlaito slenkančios žemės.

Gyventojai pagalbos bandė ieškoti valdiškose įstaigose, tačiau pagalbos taip ir nesulaukė: „Visi mus kaip karštą bulvę mėto vieni nuo kitų. Kreipėmės į miesto įstaigas, šie siūlo skambinti į rajono savivaldybę, pastarieji nukreipia atgal“, – sakė V.Pažėra.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Nuo šlaito tekantis vanduo užliejo gyventojų turtą
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Nuo šlaito tekantis vanduo užliejo gyventojų turtą

Valdininkai nesutaria

Ketvirtadienio rytą susidariusios situacijos buvo atvykę apžiūrėti Aleksoto seniūnijos darbuotojai.

„Situacija labai komplikuota. Iš „Kamšos“ kvartalo, per draustinio šlaitą bėga vanduo. Kauno rajono teritorijoje pastatyto kvartalo statybos pridėjo vandens debito, nes buvo išasfaltuotos gatvės. Tas vanduo, kuris anksčiau susigerdavo į pievas dabar patenka į griovius ir bėga žemyn“, – 15min sakė Aleksoto seniūno pavaduotojas Vytautas Narkevičius.
.

Tekantis vanduo Gelgaudiškio gatve patenka į aplinkinius sklypus. Pasak seniūnijos atstovo yra rastas tuščias sklypas per kurį, bent laikinai, bus nukreipiama vandens srovė.

„Prieš metus buvome susitikę su Kauno rajono administracijos atstovais ir svarstėme, ką daryt. Statant „Kamšos“ kvartalą nebuvo spręstas paviršinio vandens surinkimo klausimas. Projekte buvo įrašyta, kad vanduo išbėgs natūralia tėkme. Nutarėm, kad kvartalo statytojai parengs siūlymus. Tačiau iki šiol jų nėra“, – teigė V.Narkevičius.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Lina ir Vaidas Pažėrai
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Lina ir Vaidas Pažėrai

Pasak seniūno pavaduotojo tai ne vienintelė bėda šioje gatvėje. Už kelių šimtų metrų, ties Plokščių gatve situacija dar sudėtingesnė, ten gali prireikti ir specialiųjų tarnybų pagalbos.

„Šiuo metu, dėl didelio kiekio vandens, darbų atlikti techniškai neįmanoma. Nustojus vandeniui bėgti mėginsime problemą spręsti. Jei vanduo pradės veržtis ir į gyventojų namus, patariame kviesti ugniagesius, kurie vandenį išpumpuotų“, – reziumavo seniūnijos atstovas. Jis pridūrė, kad problemą reikia spręsti kompleksiškai kartu su rajono savivaldybe, kurios teritorijoje ir yra naujasis privačių namų kvartalas.

Tuo tarpu Geldaudiškio gatvėje sutikta aleksotiškė Lilija Baltuškevičienė tik skėsčiojo rankomis: „Niekas čia nieko nedaro. Jeigu aš norėčiau parduoti savo sklypą, tai ką aš už jį gaučiau“, – retoriškai klausė moteris.

VIDEO: Kaune gyventojų kiemus skandina nuo šlaito bėgantis vanduo
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius