Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 10

Kitos savaitės prognozė: orus jauks Atlanto ciklonas, laukite šalnų

Sekmadienį antroje dienos pusėje daugelyje Lietuvos rajonų išliks debesuoti orai. Tik šalies vakaruose retkarčiais pasirodys saulė. Lietus mažai tikėtinas. Nebent kai kuriose pietrytiniuose rajonuose truputį pakrapnos. Pūs nestiprus pietinių krypčių vėjas. Oras įšils iki 5-10 laipsnių šilumos.
Pageltusią gamtą nelaisvėn ima rytinis šaltukas
Pageltusią gamtą nelaisvėn ima rytinis šaltukas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmadienį slinks žemesnio atmosferos slėgio juosta. Orai išliks apniukę, vietomis su nedideliais pragiedruliais. Kai kur, daugiausia šiauriniuose ir vakariniuose rajonuose, truputį palynos. Naktį ir rytą beveik visur tvyros rūkas. Vėjas keis savo kryptį. Naktį jis bus pietinių krypčių ir nestiprus. Dieną iš pietvakarių kryps į vakarų ir net šiaurės vakarų, bei truputį sustiprės. Naktį temperatūra daug kur išliks teigiama – 0-4 , prie jūros 5-7 laipsniai šilumos. Tačiau Aukštaitijoje ir Dzūkijoje vietomis pasieks ir neigiamas reikšmes. Dieną tikėkimės malonios 5-9 laipsnių lapkričio šilumos.   

Antradienį atmosferos slėgis kils. Žymesnio lietaus nesulauksime. Naktis rami, tačiau temperatūra jau bus artima nuliui. Dieną vidutinio stiprumo pietvakarių vėjas pasieks 6-11 m/s. O temperatūra kils iki 4-9 laipsnių šilumos.

Trečiadienį orus sujauks Atlanto ciklonas. Palis. Pietvakarių, vakarų vėjo gūsiai kai kur pasieks 15-18 m/s. Temperatūra ir naktį ir dieną svyruos tarp 2-8 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį ciklonas atsitrauks. Trumpai palis jau tik vietomis. Vėjas aprims. Temperatūra naktį pažemėjusi iki 1-6, dieną kils iki 3-8 laipsnių šilumos.

Penktadienį kritulių dar mažiau. Tik naktį tikėtina, kad kur ne kur nežymiai palynos. Bet iki ryto oras vės ir auštant bus nuo 3 laipsnių šilumos iki 2 laipsnių šalčio. Dieną sugrįš 3-8 laipsnių šiluma.

Savaitgalį orai žada būti ramūs. Kritulių nedaug. Naktimis temperatūra nenutols toli nuo nulio, o dienomis išliks artima 5 laipsniams šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius