Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 24

Orai kovo mėnesį: žiema ims viršų kovoje su pavasariu

Amerikiečių meteorologai prognozuoja, kad kovo mėnuo Šiaurės ir Rytų Europoje nebus toks šiltas ir malonus, kaip galbūt norėtųsi. Greičiausiai pavasario dar teks palūkėti.
Baltijos jūra
Baltijos jūra / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 2 Orų prognozė Orai

Accuweather.com, vienas didžiausių meteorologinių tinklalapių pasaulyje, pateikė orų tendencijų prognozes Europai. Kaip rašo tvnmeteo.tvn24.pl, kovo pradžioje žiemiški orai, šalčiausi per pastaruosius metus, dar išsilaikys Europos šiaurėje ir rytuose. Čia bent kol kas žiema laimės kovą su pavasariu – šiltesni pavasariniai orai ateis kiek vėliau, nei jų lauksime.

Pagal amerikiečių prognozes, pavasaris vėluos Didžiojoje Britanijoje ir dalyje Šiaurės Europos. Į šiuos regionus kovo mėnesį plūstelės arktinės oro masės, kurios lems, kad žiema ilgiau, nei įprasta, kaustys Didžiąją Britaniją, šiaurinę Prancūzijos, Belgijos, Nyderlandų, Vokietijos ir Danijos dalį.

Čia kovą bus gana šalta, net ir balandį orai greičiausia ypatinga šiluma nedžiugins. Šalta pavasario pradžia numatoma ir Baltijos šalyse, tad ir Lietuvoje, taip pat Lenkijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje.

Esant šaltiems orams, dar gali iškristi ir sniego. Tik balandį po truputį ims šilti, tačiau karščio bangų, kurių pastaraisiais metais pasitaikydavo jau balandį, atrodo, nebus. Tiesa, gegužę ilgesni periodai, kai termometrai rodys aukštesnę nei vidutinę daugiametę temperatūrą, jau laukiami.

Viduržemio jūros šalys – Italija, Prancūzijos pietūs, Ispanija, Portugalija, tuo metu mėgausis šiltais ir saulėtais orais. Čia temperatūra bus aukščiausia Europoje, tai lems oro masės iš Afrikos. Šiame regione galimos ir sausros, gausesni lietūs numatomi tik pirmoje pavasario pusėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius