-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 07 29

Orai.lt: artimiausiomis dienomis išsilaikys atogrąžų karštis

Antradienio dieną bus nepastoviai debesuota: rytas - gana saulėtas, o įdienojus greitai daugės aukštų kamuolinių debesų, kurie po pietų ir vakare daug kur prapliups trumpais lietumis, griaudės perkūnija. Kai kur galima ir kruša.
Palanga
Palanga / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vėjas pūs iš pietų, 5–10 m/s, perkūnijos metu jo gūsiai vietomis sustiprės iki 15–18 m/s. Aukščiausia temperatūra dieną sieks 30–35 laipsnius karščio.

Trečiadienis mažai skirsis nuo antradienio: naktis bus tvanki ir labai šilta, apie 17–22 laipsnius, o dieną vėl termometrai rodys 30–35 laipsnių karštį. Vėjas naktį silpnas, dieną pietryčių, pietų, 5–10 m/s. Lietaus prognozuojama mažiau - trumpai palis tik vietomis nakties pradžioje ir antroje dienos pusėje. Vėl gana didelė perkūnijos tikimybė. 

Ketvirtadienis žada būti orų permainų diena. Iš vakarų per Lietuvą pajudės šaltasis atmosferos frontas, audringai stumdamas karštąją oro masę iš mūsų krašto. 

Ketvirtadienio naktį vakariniuose rajonuose, dieną jau daugelyje vietovių prognozuojamos trumpos liūtys su perkūnija. Dieną vietomis lis smarkiai, kai kur kris kruša. Vėjas naktį pietų, vidutinio stiprumo, dieną suksis iš vakarų, sustiprės. Perkūnijos metu dieną vietomis tikėtinas škvalas 17–22 m/s. Naktis bus labai šilta ir tvanki, apie 18–23 laipsnius šilumos. Dieną temperatūra jau bus įvairesnė:  rytiniuose rajonuose dar laikysis 28–33 laipsnių karštis, o vakarinėje šalies pusėje jau bus gaiviau – 22–27 laipsniai šilumos. 

Penktadienis prognozuojamas ramesnis, sausesnis ir gaivesnis, o savaitgalį vėl žada grįžti karščiai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius