Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 20

Orai.lt: čaižys lietus ir stiprus vėjas

Šią savaitę per Šiaurės Europą stipraus vakarų srauto nešami į rytus keliaus virtinė Atlanto ciklonų, atnešdami ir į mūsų šalį gana daug kritulių ir keldami stiprius vėjus. Po sauso vasario per šią savaitę gali iškristi daugiau kritulių, nei vidutiniškai iškrenta per pusę mėnesio.
Šeštadienio vakarą Vilniuje snigo
Sniegas Vilniuje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Savaitę pradedame lietingais ir vėjuotais orais. Pirmadienį lis visoje šalyje, smarkiau lis vakariniuose rajonuose, o vakare lietus intensyvės ir šalies rytuose. Pūs stiprus pietvakarių vėjas, gūsiai sieks iki 15–20 m/s. Temperatūra sieks nuo 2 iki 6 laipsnių šilumos.

Lietus nesiliaus ir antradienio naktį, kraštiniuose rytiniuose rajonuose nakties pradžioje į lietų gali įsimaišyti ir šlapdriba. Vėjas pasisuks iš vakarų ir toliau išliks stiprus. Temperatūra bus panaši kaip ir dienos metu nuo 1 iki 5 laipsnių šilumos.

Antradienio dieną lynos jau nesmarkiai, temperatūra bus apie 4–6 laipsnius šilumos. Vėjas vis nerims. Antroje dienos pusėje bei vakare vakarų vėjas staigiai suks iš šiaurės vakarų, plūstelės šaltesnio oro banga su nedideliu ir neilgai trunkančiu sniegu.

Trečiadienio naktį bus neilgas ramesnių, sausesnių orų laikotarpis. Pragiedrės ir pašals, temperatūra kris iki 2–7 laipsnių šalčio.

Trečiadienio dieną naujas ciklonas vėl nepagailės kritulių, daugiausia šlapdribos, vėl sukels stiprų vėją. Temperatūra vėl kilstelės iki 1–5 laipsnių šilumos.

Nemalonus su krituliais, vėjuotas bus ir ketvirtadienis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius