Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 29

Orai.lt: lietus ir perkūnija liausis tik artėjant savaitgaliui

Pirmadienį iš pietvakarių į mūsų šalį ir toliau plūstant atogrąžų orui, aukščiausia temperatūra jau pasieks 29-33 laipsnius karščio. Įdienojus šiek tiek atgaivins stiprėjantis pietų, pietryčių vėjas. Antroje dienos pusėje prie pajūrio artės slėnis su atmosferos frontu, tad iki vakaro, ten vietomis trumpai su perkūnija palis.
Lietus Palangoje
Lietus Palangoje / 15min.lt/Luko Balandžio nuotr.

Antradienį frontas keliaus per Lietuvą, besiformuojančios labai intensyvios liūtys su perkūnija pamažu išstums karštį iš mūsų kraštų. Naktį trumpi lietūs pliaups vakarinėje Lietuvos pusėje, o dieną jau apims didesniąją šalies dalį. Griaudės perkūnija. Kai kur kils škvalas, jo metu vėjo gūsiai sieks 15–20 m/s. Naktis bus labai šilta – 17–22 laipsniai šilumos, dieną oras dar spės sušilti iki 26–31 laipsnio karščio, tik pajūryje temperatūra nebepakils aukščiau 22–25 laipsnių šilumos.

Trečiadienį trumpi lietūs taip pat numatomi daugelyje rajonų. Kai kur griaudės, žaibuos. Šią parą išsilaikys ir palankios sąlygos kilti škvalui – gūsiai 15–20 m/s. O štai temperatūra jau bus žemesnė nei antradienį. Naktį termometrai rodys 13–18, dieną 20–25 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienio naktį kai kur, dieną vėl didesnėje Lietuvos dalyje trumpai palis, galima ir perkūnija. Tačiau lietaus kiekiai numatomi mažesni nei savaitės pradžioje. Iki vidutinių reikšmių, 6–11 m/s, aprims ir vakarų vėjas. Nepastoviai debesuota naktį temperatūra pažemės iki 10–15 laipsnių šilumos. Dieną bus vidutiniškai šilta – 19–24 laipsniai.

Penktadienį virš mūsų kraštų stiprės aukštesnio slėgio sritis. Nors trumpai turėtų palyti daugelyje vietovių, tačiau lietaus kiekis bus visai menkas. Vidutinio stiprumo vėjas pūs iš vakarų, šiaurės vakarų. Temperatūros kreivė kils į viršų.

Savaitgalis turėtų būti sausas ir šiltas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius