Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 22

Naktį iš Kūčių į Kalėdas gatvės gali virsti čiuožyklomis

Antradienį žymesnių orų pokyčių beveik ir nepastebėsime. Protarpiais lis, lietaus intensyvumas sumažės tik antroje dienos pusėje. Temperatūra svyruos tarp 5-9 laipsnių šilumos. Tačiau artėjant naujam Atlanto ciklonui rytą pradės stiprėti pietvakarių, vakarų vėjas. Vėjo gūsiai daug kur sieks 15-20 m/s, o Baltijos pakrantėje įsisiautės ir iki 23-25 m/s.
Kūčių vakaras
Kūčių vakaras / 123rf.com nuotr.

Kelininkai įspėja, kad dėl stipraus vėjo ant kelių gali virsti medžiai.

Vėjuoti orai išliks ir trečiadienį. Vakarų, pietvakarių vėjo gūsiai iki 15-20 m/s išliks dar daugelyje rajonų. Trumpo lietaus debesys apsilankys beveik visoje šalyje. Bus šilta. Naktį laikysis 3-8 laipsnių šiluma, o dieną temperatūra pakils iki 7-10 laipsnių šilumos. 

Per Kūčias orus lems aukštesnio atmosferos slėgio laukas. Jis išstums ciklonus ir orai trumpam nurims. Tik naktį dar gali trumpai, negausiai palyti. O dieną lietaus tikimybė sumažės, debesuotumas pastoviai kaitaliosis. Nakties metu temperatūra pažemės iki 0-6 laipsnių šilumos, vietovėse kuriuose temperatūra bus artima nuliui formuosis plikledis. Dieną yra tikimybė, kad pažvelgus saulei sulauksime 5-8 laipsnių šilumos. 

Per Kalėdas orai bus labai permainingi ir vėjuoti. kaip skelbia LRT.lt, pirmąją Kalėdų dieną orai jau keisis – šalį pasieks naujas ciklonas. Vakariniuose rajonuose pradės lynoti ryto valandomis, o dieną lietaus debesys pasieks jau daugelį rajonų. Šis ciklonas vėl turėtų sustiprinti vėją – jo gūsiai daugelyje rajonų sieks 15–20 m/s greitį. Naktis bus vėsesnė – oras atvės iki 0–5 laipsnių šilumos. Ten, kur temperatūra svyruos apie 0 laipsnių, turėtų formuotis plikledis. Dieną sugrįš 3–8 laipsnių šiluma. 

Penktadienį dažnai palis ir išliks teigiamos temperatūros. O šeštadienį lietų žada keisti šlapdriba, o gal ir sniegas. Be to, orai pradės šalti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius