-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 04 25

Orai.lt: lėti žingsniai šilumos link

Pirmadienį virš Rytų Lietuvos nusidrieks atmosferos frontas. Rytiniuose šalies rajonuose jis lems debesuotus su įkyresniais krituliais (lietus, šlapdriba) orus. Temperatūra svyruos vos apie 4 laipsnius šilumos. Vakarų Lietuvoje krituliai bus mažesnio intensyvumo, vyraus nedidelis lietus, temperatūra įdienojus pakils iki 6–9 laipsnių šilumos. Nestiprus vėjas pastoviai keis kryptį.
Vilniečiai džiaugiasi pražydusiomis sakuromis
Pavasaris Vilniuje / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 1 Orų prognozė

Antradienio naktį situacija keisis nedaug. Šalies rytuose kritulių bus daugiau, bet artėjant rytui jų intensyvumas mažės. Vakarų Lietuvoje numatomi nedideli krituliai, o kai kur jų ir išvis nebus. Vėjas išliks nestiprus. Temperatūra pasiskirstys tarp 3 laipsnių šilumos ir 1 laipsnio šalčio.

Antradienio dieną vyraus nepastoviai debesuoti orai, daugiau pragiedrulių atsiras antroje dienos pusėje, artėjant vakarui. Iškrentančių kritulių kiekis menks, bet jie apsilankys dar daugelyje rajonų. Vėjas pasisuks iš šiaurės vakarų ir šiek tiek sustiprės. Temperatūra daug kur kils iki 6–11 laipsnių šilumos, šiaurės rytiniuose rajonuose kur krituliai užtruks ilgiausiai, tikėtina, kad oras sušils tik iki 3–5 laipsnių.

Pasitraukus vienai kritulių juostai, trečiadienį iš vakarų Lietuvą pasieks jau naujas lietaus debesų masyvas. Lietus trečiadienį turėtų lankytis tik vakariniuose rajonuose, o rytinėje šalies pusėje išsilaikys sausesni ir labiau saulėti orai. Naktį termometrai rodys nuo 3 laipsnių šilumos iki 2 laipsnių šalčio, dieną saulė orą įšildys iki 10–14 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktį palis pajūryje ir Žemaitijoje, dieną lietaus debesys apims didesniąją šalies dalį. Dienos metu kai kur galima ir perkūnija. Naktį temperatūra visur bus teigiama – 1–6 laipsniai šilumos, dieną vakariniuose ir pietiniuose rajonuose temperatūra svyruos tarp 8–13 laipsnių šilumos, šalies šiaurės rytiniuose ir rytiniuose rajonuose šils iki 14–16 laipsnių.

Penktadienį lietaus numatoma nedaug ir ne visur. Temperatūra naktį pažemės iki 1–5 laipsnių šilumos, dieną ji kils iki 9–14 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius