Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 04

Orai.lt: Mažais žingsneliais pavasario link

Pavasaris trypčioja vietoje, tai žengdamas kelis žingsniukus į šilumą, tai vėl vieną didelį žingsnį į žiemiškus orus. Panašu, kad ir artimiausiomis dienomis būsime žiemos ir pavasario grumtynių liudininkais, skelbia portalas orai.lt.
Pavasaris mieste
Pavasaris mieste / BFL/ Tomo Lukšio nuotr.

Ties Ukraina esančioje didelėje terminių kontrastų zonoje susisukęs ciklonas vis labiau artėja prie Lietuvos pietinių rajonų, o penktadienio naktį jis kritulių pažers visoje šalyje. Pietrytiniuose rajonuose šlapdriba maišysis su lietumi, esant gausesniems krituliams, vietomis galbūt sulauksime ir šlapio sniego. Šiauriniuose labiau tikėtinas sniegas, o balutes ir pažliugusį sniegą stingdys plikledis. Apniukusiu oru temperatūra laikysis artima nuliui laipsnių. Penktadienio dieną minėtas ciklonas jau trauksis iš Baltijos regiono, tačiau pirmoje dienos pusėje dar jausime jo įtaką: daug kur bus kritulių, debesuotą dieną oras sušils vos iki 1–4 laipsnių šilumos. Pūs vidutinio stiprumo šiaurės rytų vėjas.

Šeštadienį slėgis kils, nes mūsų šalį vėl pasieks šaltesnio oro porcija – paryčiais pragiedrėjus termometrai rodys 3-8 laipsnius šalčio. Krituliai numatomi tik nakties pradžioje ir tik šiaurės rytiniuose rajonuose. Diena išauš saulėtesnė nei prieš tai buvusi, įdienojus temperatūra pakils iki plius 3-5 laipsnių, tik Zarasų krašte laikysis labai menka 0-2 laipsnių šiluma.

Dar šaltesnė prognozuojama sekmadienio naktis, nes oro masė virš Lietuvos išliks ta pati, atkeliavusi iš šiaurės, o pragiedrėjimų bus daugiau, be to, ir vėjas nurims. Termometrai rodys 4-9, šiauriniuose rajonuose iki 10–13 laipsnių šalčio. Dieną pajūrio dangų užklos debesys, kurie atneš mišrių kritulių, sustiprės vakaris. Temperatūra mažai skirsis nuo šeštadienio, nebent pietvakariniuose rajonuose, kur sniego danga visai plona gali būti šiek tiek šilčiau.

Pirmadienį orus jauks skandinaviško ciklono debesys – šalpdribą keis sniegas, kuris vyraus ir dieną (daugiausiai šiaurinėje šalies pusėje), nes iš šiaurės dar kartą mus pasieks šalto oro banga. Panašu, kad kitos savaitės viduryje kritulių bus mažiau, tačiau dar ganėtinai šalta, o antroje savaitės pusėje pietvakarių srautai atgins taip išsiilgtą pavasarį pranašaujančią šilumą.

Daugiau informacijos apie orus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius