Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 09 05

Orai.lt: savaitgalį lepins šilti saulės spinduliai

Penktadienį Lietuvos orus lems lėtai į žemyno rytus judantis anticiklonas. Dangų tik kartais paįvairins pavieniai balti debesys, tad beveik visą dieną lepins šilti saulės spinduliai. Nelis. Pūs nestiprus pietryčių vėjas. Iš pietvakarių mūsų kraštus pasiekusi šiltesnio oro masė, temperatūra kilstelės iki 19–23 laipsnių šilumos.
Šeštadienis Vilniuje
Šeštadienis Vilniuje / Dariaus Jakubausko nuotr.

Savaitgalį didesnių orų pasikeitimų neturėtų įvykti. Lietuva ir toliau išliks vakarinėje, šiltesnėje anticiklono dalyje. Šeštadienį bus nepastoviai debesuota, o sekmadienį tankesni, pilkesni debesys pasirodys dažniau. Lietaus tikimybė bus nedidelė. Naktimis ir rytais kai kur suboluos rūkai, kurie greitai sklaidysis su pirmaisiais saulės spinduliais. Nestiprus vėjas pūs iš rytų, pietryčių. Temperatūra naktimis kris iki 7–12 laipsnių šilumos, dienomis oras šils iki 19–23 laipsnių.

Panašūs orai išsilaikys ir pirmadienį. Debesuotumas ir toliau didės, bet lietaus debesys į Lietuvą dar neužklys. Vėjui vis labiau sukantis iš pietų į mūsų šalį atkeliaus pietiniuose platumose esanti šiluma, tad temperatūra naktį jau svyruos tarp 8–13 laipsnių, o dieną pietvakarius rajonus palepins net ir 24 laipsnių šiluma, kitur termometrai rodys 20–23 laipsnius.

Antradienį per Lietuvą slinks atmosferos frontas. Naktį vakariniuose rajonuose, dieną didesnėje šalies dalyje trumpai, negausiai palis. Vėjas išliks nestiprus ir pastoviai keis savo kryptį. Debesuotą naktį temperatūra kris iki 9–14 laipsnių šilumos, diena bus vėsesnė nei prieš tai buvusios – 16–21 laipsnis šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius