Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 20

Orai.lt: savaitgalis – vėjuotas, su krituliais ir vėsesnis

Po labai šilto penktadienio, kai aukščiausia temperatūra šalyje šoktelėjo iki 7–11 laipsnių šilumos ir beveik visur viršijo tos dienos daugiamečius rekordus, šeštadienį šiluma atslūgs, nes iš šiaurės vakarų į mūsų regioną atslinks vėsesnė oro masė.
Likusi savaitė bus lietinga ir gana šilta
Lietinga diena / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Temperatūra dienos metu mažai keisis ir bus panaši į rytinę – 2–6 laipsniai šilumos. Ir taip menką šilumą dar mažins stiprokas ir gūsingas pietvakarių, vakarų vėjas. Jo gūsiai daug kur sieks 15–20 m/s, o pajūryje iki 22 m/s. Diena bus debesuota su pragiedruliais. Daugelyje rajonų vėl numatomi krituliai – jau ne tik lietus, bet ir šlapdriba.

Sekmadienį tarpais pasirodys giedresni dangaus lopai, tarpais vėl kris šlapdriba, kai kur sniegas, pajūryje – lietus, tačiau vyraus trumpalaikiai ir negausūs krituliai. Naktį vakaris vėjas kiek aprims, dieną suksis iš šiaurės vakarų, vėl sustiprės, vietomis gūsiai sieks 15–20 m/s. Nakties metu termometrai rodys nuo 4 laipsnių šilumos iki 1 šalčio, o dieną prognozuojama 0–5 laipsniai šilumos.

Pirmadienio naktį daugiausia vakarinius rajonus, dieną jau visą šalį apgobs naujo Atlanto ciklono debesys, vėl sulauksime intensyvesnių, dieną vietomis ir smarkių kritulių. Vėl bus vėjuota. Temperatūra naktį vakariniame šalies pakraštyje išliks teigiama, kitur truputį pašals, formuosis plikledis. Dieną numatoma 1–6 laipsnių šiluma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius