Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 24

Orai.lt: šeštadienį – dusinantis karštis, o sekmadienį – škvalas ir kruša

Į Lietuvą atslinkęs karštis vis labiau svilina. Šeštadienį oras dar labiau kaista, bet lietaus nenumatoma Sekmadienį karštis nesitrauks, bet pasirodys lietaus debesų. Sinoptikai įspėja, kad sekmadienį didelė tikimybė, jog kai kur siaus škvalas. Sinoptikų manymu, perkūnija ir škvalas gali užklupti Kauno, Panevėžio ir Alytaus apskritis.
Vandens karas Kaune
Vandens karas Kaune / Pauliaus Vičiūno nuotr.

Šeštadienį bus mažai debesuota, tik dieną rytinėje šalies dalyje bus palankesnės sąlygos storesniems debesims susidaryti. Tiesa, lietus Lietuvos neturėtų kliudyti, jo sulaukti tikimybė bus maža. Vėjas pietryčių, vietomis gana gūsingas. Oras toliau kais ir dienos metu žemę džiovins 26–31 laipsnio karštis.

Patekote į audrą? Nuotraukas ir filmuotą medžiagą siųskite ikrauk@15min.lt.

Sekmadienį į Lietuvą atslinks drėgnesnis oras, sąlygos bus palankesnės perkūnijos debesims su škvalu susidaryti. Naktį trumpi lietūs prognozuojami tik vietomis, o dieną – daugelyje rajonų.

Lietų lydės perkūnija, o dienos metu vietomis galima ir kruša. Sekmadienio dieną škvalo metu vėjo gūsiai sieks 17–22 m/s.

Hidrometeorologijos tarnyba praneša, kad didžiausia tikimybė, jog perkūnija ir škvalas bus Kauno, Panevėžio ir Alytaus apskrityse.

Alinos Mockevičienės nuotr./Audros debesys Biržuose
Alinos Mockevičienės nuotr./Audros debesys Biržuose

Škvalas – tai labai staigus, netikėtas vėjo sustiprėjimas, kai jo gūsis sustiprėja kokiais 6-8 metrais per sekundę, o kai kada ir daugiau. Būna, kad vėjo gūsiai pasiekia ir iki 30 metrų per sekundę. Tada jis per vieną minutę gali nukelti stogą, sugriauti kokį netvirtą ar blogai pastatytą pastatą, išrauti medį, nutraukti elektros ir kitokius komunikacijos laidus. Kartais žūsta ir būna traumuojami žmonės.

Temperatūra sekmadienio naktį bus aukšta – 13–18 laipsnių, sekmadienio dieną bus dar karščiau nei šeštadienį – 27–32 laipsniai karščio. Tik vakariniuose rajonuose kai kur laikysis 24–27 laipsnių šiluma.

Pirmadienį daug kur prognozuojami trumpi lietūs, perkūnija. Temperatūra naktį 12–17, dieną 24–29 laipsniai šilumos.

Antradienį kai kur trumpi lietūs, perkūnija. Temperatūra naktį 10–15, dieną 21–26 laipsniai šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius