-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 10 29

Orai.lt: spalio pabaiga lepins šiluma ir saule

Trečiadienio dieną Lietuvos orus lems anticiklono šiaurės vakarinė dalis. Bus sausa ir saulėta, tik pietų vėjas gana stiprus – 7–12 m/s, pajūryje jo gūsiai sieks 14 m/s. Šiluma truputį atsitrauks: įdienojus termometrai šešėlyje rodys 7–11 laipsnių virš nulio.
Kava
Kava / „Shuterstock“ nuotr.

Ketvirtadienį Lietuvą pasieks ciklono slėnys su šaltuoju atmosferos frontu. Dangų užtrauks debesys. Antroje nakties pusėje šiaurės vakariniuose rajonuose, dieną – vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose truputį palis. Temperatūra naktį šalyje bus artima nuliui laipsnių, pajūryje dėl švelnaus pietvakarių vėjo laikysis apie 3–5 laipsnius šilumos. Dieną vėjas suksis iš vakarų, bet išliks nestiprus. Aukščiausia temperatūra sieks 5–10 laipsnių šilumos. 

Penktadienį frontiniai debesys pamažu trauksis, slėgis vėl kils, tad žymesnių kritulių jau nenumatoma. Naktį nurimus vėjui, vietomis susidarys rūkas. Didesnėje respublikos dalyje temperatūra išliks silpnai teigiama (pajūryje laikysis apie 4–7 laipsnius šilumos) ir tik kur ne kur truputį pašals. Dieną pragiedrulių bus dar daugiau, vėjas – vos juntamas, o temperatūra vėl kils iki 5–10 laipsnių šilumos. 

Šeštadienį iš vakarų Lietuvą pasieks naujas atmosferos frontas. Naktį daugiausia vakariniuose, dieną – jau daugelyje rajonų prognozuojami krituliai – daugiausia nedidelis lietus. Naktį vietomis nusitęs rūkas. Vėjas pietų, pietvakarių, 5–10 m/s. Temperatūra naktį bus apie 0–5, dieną apie 4–9 laipsnius šilumos. 

Sekmadienis žada būti gana vėjuotas, bet kritulių tikimybė mažesnė. Temperatūra tiek naktį, tiek dieną bus truputį aukštesnė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius