-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 14

Savaitė – su debesų ir šalčio prieskoniais

Debesys užsibus – taip galima apibūdinti šios savaitės dangų. Nors savaitės viduryje, gnybtelėjus šaltukui, dangus pragiedrės.
Pageltusią gamtą nelaisvėn ima rytinis šaltukas
Pageltusią gamtą nelaisvėn ima rytinis šaltukas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šiandien šalyje debesuota, protarpiais sulauksime ir smulkaus lietaus. Pūs vakaris.  Kaune tiek naktį, tiek ryte numatomas debesuotumas su ūkanos elementais, sušils apie 1–2 laipsnius.

Dieną, debesys vieną kitą saują šliūkštels lietaus, temperatūra svyruos apie 5 laipsnius. Vilniuje dulksnos lietutis, naktį ir ryte sušils iki 1, dienos metu iki 3 laipsnių.  Pajūryje negana to, kad bus debesuota,  viskas skendės dar ir ūkanoje. Temperatūra svyruos apie 5–7 laipsnius šilumos.

Nuo antradienio oras pradės giedrėti. Taip, teisingai – artinasi šaltukas. Pasisuks šiaurys. Kaune naktį ir ryte temperatūra svyruos apie 4 laipsnius. Diena jau žada saulės pasirodymą, temperatūra kils iki 5, tačiau artėjant vakarui termometro stulpeliai kris. Vilniuje nuo nakties iki dienos debesų kiekis danguje retės, o temperatūra svyruos apie 3–4 laipsnius.  Pajūryje naktis bus šiltesnė už dieną. Naktį  bus apie 7, ryte ir dieną apie 5 laipsnius šilumos, danguje, nuo vieno šono ant kito, vartysis tingūs debesys.

Trečiadienį daug kur pašals. Šiaurės vakarų vėjas galynėsis su vakariu. Kaune naktį ir ryte sidabrą ant žolės barstys – 4 laipsnių šaltukas.  Diena bus giedra, tačiau gana vėsi, sušils iki 3 laipsnių.  Vilniuje naktį ir ryte termometrai fiksuos – 4 laipsnius šalčio.  Dieną,  esant 2 laipsniams šilumos, bus galima mėgautis saulėtais vaizdais. Kadangi į pajūrį šaltukas nesikėsins, čia bus debesuota. Naktį ir ryte bus apie 1–3 laipsnius šilumos, tuo tarpu, dieną sušils iki 6 laipsnių, šiek tiek palynos.

Ketvirtadienį naktį daug kur termometrai fiksuos 0. Vakaris atpūs debesis. Kaune naktį  ir ryte apie 0, dieną  sušils  iki 3 laipsnių, numatomas debesuotumas. Vilniuje naktį bus apie 0, nakties ir ryto sandūroje temperatūra kris iki – 1, dienos metu pakils iki 2 laipsnių. Visą šį temperatūrų kitimą lydės debesys.  Pajūryje visą parą dulksnos lietus, o debesys nepaliks nei menkiausio tarpelio nosį kyštelti saulei. Temperatūra svyruos apie 5 laipsnius.

Kaip pradėjome savaitę, taip ir baigsime. Penktadienį ir toliau danguje karaliaus debesys, šiek tiek palynos. Kaune naktį ir ryte termometrai rodys 2 laipsnius, įdienojus sušils iki 4 laipsnių, debesys nesiskirstys. Vilniuje naktį ir ryte bus apie 1, dienos metu apie 3 laipsnius šilumos,  debesys sloguos. Pajūryje, šilumai svyruojant apie 5 laipsnius, danguje tyvuliuos debesų vandenynas, protarpiais pasiųsdamas žemėn šiek tiek purslų.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalio orai bus kontrastingi. Pirmoji pusė numatoma gana debesuota, antroji, priešingai, vėsesnė ir giedra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius