-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 02

Savaitgalio orai: puikus metas keliauti į paplūdimį!

Šios savaitės karštis tikrai privertė patikėti, jog atėjo vasara. Ko gero, ne vienam buvo šovusi mintis slapčia atsigaivinti čia pat, fontane, ar sudoroti kalną ledų. Savaitgalio oras žada būti ramus, saulėtas ir šiltas.
Porelė paplūdimyje
Porelė paplūdimyje / Photos com. nuotr.

Šiandien iš ryto, daug kur,  truputį debesuota. Vietomis gali ir palyti, nenustebkime jei  lietus staiga transformuosis į kietesnės konsistencijos pavidalą. Pūs  šiaurės vakarų vėjas. Oras sušils apie 18, vietomis pakils iki 30 laipsnių.   Kaune rytas buvo gaivus, apie 20 laipsnių,  debesų pavėsis atgaivino skubančius į darbą.  Dieną giedra, oras sušils iki 28 laipsnių. Vilniuje taip pat  mažai debesuota, oro temperatūra siekė 23 laipsnius.  Dieną bus giedra, apie 30 laipsnių karščio. Šios dienos ryto rūbą –debesis, taip pat pasimatavo ir pajūrys, ryte 16 laipsnių šilumos, dieną giedra ir  18 laipsnių.

Pasak rusų meteorologų, penktadienio orą gaivins šiaurys. Naktį gali kai kur trumpai palyti, oras sušils apie 14, vietomis 18 laipsnių. Dienos metu temperatūra svyruos tarp  18 ir 26 laipsnių.  Kaune nuo pat nakties bus giedra. Naktį apie 13, ryte  18 laipsnių. Įdienojus  termometrai,  lyg susitarę rodys  26 laipsnius šilumos.  Vilniuje naktį gatves truputį sudrėkins nedidelis lietus, sušils iki 15 laipsnių. Nuo ryto ir vėl tas pats scenarijus: giedra ir šilta. Ryte 19, dienos metu 25 laipsniai šilumos. Pajūryje naktį  jūroje atsispindės dangus, bus giedra ir  14 laipsnių šiluma. Ryte apie 16, dienos metu 19 laipsnių.

Kas naujo savaitgalio orų meniu?  Trumpai drūtai: nieko.  Ta pati šiluma, ta pati saulė ir be lietaus. Plaukus kedens šiaurės rytų, šiaurės krypties vėjas.  Naktį be lietaus, oras sušils iki 11-15 laipsnių. Dienos metu temperatūra užkops iki   20-25 laipsnių viršūnės. Laikinojoje sostinėje  naktis  bus giedra, sušils iki 12 laipsnių.  Ryte temperatūra pasieks  18, dienos metu ir  25 laipsnių ribą.  Vilniuje visiškai ta pati situacija:  naktis giedra  ir 11 laipsnių, ryte 17 laipsnių temperatūra.  Dieną oras sušils iki 24 laipsnių. Pajūryje, ko gero, visi paplūdimiai bus rezervuoti.  Naktis žvaigždėta ,  apie 15 laipsnių šilumos, ryte truputį šilčiau apie 16 laipsnių. Dieną nei daug, nei mažai - apie 20 laipsnių šilumos.

Be lietaus bus ir sekmadienis. Gatvėse lakstys pietryčių vėjas. Naktį temperatūra svyruos apie 12-17 laipsnių. Dieną temperatūra nuo 21 laipsnio įsibėgėjusi pasieks ir 26.  Kaune debesys nakties dar tamsesne nepadarys, oras sušils iki 15 laipsnių.  Ryte apie 20, dienos metu  26 laipsniai karščio. Sostinėje naktį be lietaus, apie 12, ryte apie 20 laipsnių šilumos.  Dieną ir toliau kaitins iki 26 laipsnių. Nieko naujo ir pajūryje: naktis giedra, apie 17, ryte 18 laipsnių, o dieną temperatūra pasieks ir  21 laipsnį šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt prognozėmis kitą savaitę bus ypač karšta. Temperatūra dažnai pasieks 30 laipsnių ribą, lietaus tikimybė nedidelė. 

15min.lt orų žemėlapį rasite čia.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius