Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 27

Šią savaitę vasarą palydėsime saulėtais orais

Kalendorinei vasarai baigiantis į Lietuvą šią savaitę sugrįš vasariški orai. Po lietingos savaitės pradžios nusistovės saulėti ir gana šilti orai. Lietus vėl pasirodys rugsėjo pradžioje, praneša orai.lt.
Prie Žaliųjų ežerų karštą savaitgalį suvažiuoja daugybė vasaros malonumų mėgėjų.
Vasariški orai / Luko Balandžio nuotr.

Prabėgusi vasara pasižymėjo nepastoviais ir lietingais orais. Birželis buvo daugiausia lietingas ir vėsus. Karščiai šalį aplankė liepos pradžioje, tačiau ilgam neužsibuvo ir mėnesio viduryje vėl prasidėjo lietus ir atvėso. Vasariška šiluma į šalį sugrįžo liepos pabaigoje ir tęsėsi pirmąją rugpjūčio savaitę. Vėliau nusistovėjo nepastovūs, neretai lietingi orai, kurie tęsiasi iki pat dabar.

Lietaus debesys šios savaitės pradžioje ims nykti. Iš vakarų artėjanti aukšto slėgio sritis į Lietuvą bent trumpam sugrąžins saulėtus ir ramius orus. Nors karščių šią savaitę nenumatoma, bet bus maloniai šilta. Orai vėl ims keistis savaitgalį, kai iš vakarų priartės ciklonas ir lietaus debesys.

Šiandien, pirmadienį, orai šalyje dar bus debesuoti ir lietingi, daug kur lietų lydės perkūnija. Pūs stiprėjantis pietvakarių, pereinantis į vakarų, vėjas. Aukščiausia oro temperatūra dieną pakils iki 17-22 laipsnių šilumos.

Antradienį lietaus debesys pasitrauks, orai taps mažai debesuoti ir be lietaus. Naktį bei rytą pūs smarkokas ir gūsingas šiaurės vakarų vėjas, dieną vėjas ims rimti. Oro temperatūra naktį numatoma 9-14, aukščiausia dieną 15-20 laipsnių šilumos.

Trečiadienį lietaus nenumatoma. Pūs silpnas šiaurės vakarų vėjas. Apie artėjantį rudenį pranašaus naktį bei rytą kai kur sobolavęs rūkas. Naktį, pragiedrėjus, oro temperatūra smuktels iki 5-10, dieną laukiama 18-23 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį lietaus taip pat nenumatoma, pūs vos juntamas šiaurės vėjas. Naktis išliks vėsi, 5-10, pajūryje iki 12 laipsnių šilumos. Dieną laukiama 20-25 laipsnių šilumos.

Penktadienį danguje pastebėsime tankėjantį plunksninių debesų šydą, iš vakarų artės ciklonas. Vakarėjant pajūryje jau gali palyti. Oro temperatūra naktį kris iki 9-14, dieną laukiama 20-25 laipsnių šilumos.

Pirmosiomis rugsėjo dienomis orai šalyje taps vėl lietingi ir atvės. Pūs stiprokas pietvakarių vėjas. Oro temperatūra dienomis jau neviršys 20 laipsnių šilumos. Panašūs orai tęsis ir ateinančios savaitės pradžioje.

Daugiau informacijos apie orus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius