Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 05

Šią savaitę – žiemos užuominos

Viena po kitos sužybsi Kalėdų eglės, tačiau vietoj balto sniego, fone – drėgni šaligatviai. Bet, kas laukia, tas sulaukia, – žiema ne už kalnų.
Žali medžių lapai padengti sniegu
Žali medžių lapai padengti sniegu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiandien, kaip ir vakar, danguje neperregimą  šydą suformuos debesys.  Atklys pietvakarių vėjas. Kaune dienos metu sušils apie 4 laipsnius, aplankys lietus. Vilniuje šiandien termometro stulpeliai pakils iki 3 laipsnių, su savimi patartina turėti skėtį.  Šiauliuose termometro stulpeliai dieną pakils iki 3 laipsnių šilumos, nevaržomai lis. Pajūryje  dieną debesuotumas bus negausus, palis, temperatūra sieks 6 laipsnius šilumos.

Antradienį debesų ir lietaus proporcijos žymiai nesikeis, sustiprės pietvakarių vėjas.  Kaune nakties ir ryto metu termometrai fiksuos apie 1 laipsnį šilumos, dienos metu sušils vos iki 2, bus ganėtinai gausiai debesuota.  Vilniuje apie 1 laipsnį šilumos bus naktį ir ryte. Dienos metu lis, sušils apie 2, tačiau vakarop, kuomet temperatūra pradės kristi , gali pasirodyti viena kita snaigė.

Šiauliuose negausiai lynos naktį ir ryte, čia temperatūra sieks 1 laipsnį šilumos. Dienos metu lietaus atsargos sumažės, sušils iki 2 laipsnių. Pajūryje nerimaus vėjas. Krituliai nesiliaus lankęsi. Naktį termometrai rodys 5 laipsnius, ryte ir dieną bus apie 3 laipsnius šilumos.

Trečiadienį oras vės, kad lietų keis snaigės, tikimybė nemaža.  Pietvakarių vėjas ir toliau nerimaus.  Kaune -1 – 0 šalčio bus naktį ir ryte. Dienos metu apie 2 laipsnius šilumos.

Vilniuje naktį debesis sustirti privers -2 laipsnių šaltukas, ryte bus apie 0, pilkasis asfaltas pasidengs plikledžiu.  Dieną ir vėl krituliai, sušils iki 1 laipsnio.  Šiaulių mieste, naktį spustels šaltukas iki -1, ryte  temperatūra sieks 0.  Dieną debesys, besiartinant žiemai, ir vėl paleis į darbą lietų, sušils iki 2 laipsnių. Pajūryje naktį bus apie 2 laipsnius šilumos, palis. Ryte ir dieną temperatūra sieks 3 laipsnius, lietus sau toliau smagiai kris.

Ketvirtadienio naktį, kol visi miegos, vietomis dangumi keliaus snaigės. Tačiau šį trapų stebuklą nuo pat ryto pakeis lietus. Vėjas aprims, taps nepastovios krypties. Kaune naktį apie -1 laipsnį šalčio, ryte šiek tiek pasnigs, bus apie 0. Dienos metu jau lis, sušils apie 1 laipsnį. Vilniuje naktį ir ryte šals iki -1 laipsnio, ryte skraidys snaigės.  Tačiau dienos metu viskas pasikeis – pasirodys lietus, sušils apie 1 laipsnį.  Į Šiaulius taip pat atklys snaigės: šiek tiek ryte ir vakare. Naktį temperatūra sieks -1 laipsnį šalčio, dienos metu sušils iki 1 laipsnio šilumos, pasipils lietus.  Pajūryje naktį ir ryte šiluma kris iki 1 laipsnio, dienos metu sieks 3 laipsnius. Nusimato neišsenkantis lietus.

Penktadienį ir vėl užgrius kritulių gausa. Vėjas įsismarkaus, bus nepastovios krypties.  Kaune naktį debesys snaus esant 0 laipsnio temperatūrai.  Ryte ir dieną pažirs krituliai, šiluma sieks 1 laipsnį. Vilniuje apie 0 bus naktį ir ryte, debesys ilsėsis – kritulių nebus, bet dieną kur buvę, kur nebuvę jie vėl pasirodys, šiluma sieks 1 laipsnį. Šiauliuose naktį ir ryte temperatūra nukris iki -2 – -1 laipsnio šalčio, bet tai ir vėl neišgąsdins lietaus, kadangi dienos metu jis vėl pasireikš. Dieną šiluma sieks 1 laipsnį. Pajūryje, artėjant savaitgaliui , debesų kalnai augs, vėjas stiprės.  Naktį ir ryte termometrai fiksuos 2–3 laipsnius šilumos, krituliai dar snaus. Dienos metu sušils iki 3 laipsnių, pasirodys lietus.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalį gali pasirodyti sniegas, tačiau maišytas su lietumi, vėjas išliks neramus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius