-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 06 17 /18:34

Sinoptikai Joninėms vėl žada lietų

Kitą penktadienį Lietuvoje Jonines švęsime su lietumi – tokią prognozę pateikia didžiausi tarptautiniai orų portalai. Tai jau būtų trečiosios Joninės iš eilės, kada šventinę naktį ar dieną sulaukiame kritulių.
Joninių šventės Vingio parke akimirka
Joninių šventės Vingio parke akimirka (2010 m.) / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Remiantis skirtinguose portaluose pateikiamomis prognozėmis, tikimybė, kad Joninių dieną bus kritulių, labai didelė.

Vilniuje lietų Joninių išvakarėse ir dieną žada portalai Weather.com, Intermeteo.com, Zoover.co.uk. Myforecast.com portale žadama 82 proc. tikimybė, kad birželio 24-ąją lis. Portalas Meteoprog.lt prognozuoja tik silpną lietų Joninių išvakarėse ir bene vienintelis Accuweather.com žadą gerą orą be lietaus.

Tuo tarpu portalas Gismeteo.ru skelbia, kad kitą ketvirtadienį, Joninių išvakarėse palis nesmarkiai, vakare bus 17 laipsnių šilumos. Nedidelis lietus žadamas ir penktadienį, sušilti dieną turėtų iki 24 laipsnių šilumos. Kur kas bjauresnius orus šis portalas prognozuoja savaitgalį po Joninių – šeštadienį jau prognozuojamas stiprus lietus ir šioks toks atšalimas.

Tiesa, Lietuvos sinoptikai teigia, kad per Jonines lietaus galime ir išvengti. LTV laidoje „Šiandien“ kalbėjęs sinoptikas Silvestras Dikčius teigė, kad kita savaitė bus palyginus vėsi ir lietinga, tačiau Joninių išvakarėse ir per pačias Jonines lietus turėtų bent laikinai iš šalies pasitraukti. S.Dikčius teigė, kad Joninių dieną lietaus tikimybė bus mažesnė nei savaitės pradžioje, temperatūra sieks apie 23 laipsnius šilumos. Tiesa, savaitgalį po Joninių ir vėl atkeliaus lietus, atvės.

Joninių orus bando spėti ir lažybų bendrovės. Lažybų bendrovė „Unibet“ lietaus tikimybę Joninių dieną vertina 70,42 procento.

Daugiau informacijos apie orus.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius