-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 29

Sinoptikai suteikia vilties, kad atšils dar šią savaitę

Artimiausiomis dienomis išliks itin žvarbūs orai, LRT radijui sako sinoptikė Teresė Kaunienė. Švelnesni orai numatomi tik šeštadienį.
Vandens paukščiai Kaune
Vandens paukščiai Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak T. Kaunienės, trečiadienis Lietuvoje bus žvarbus, nes stiprėja anticiklonas. „Iš pietų gali šiek tiek prasisukti nedideli debesys su silpnu sniegeliu. Taigi diena gana nepastovi ir debesuotumas taip pat nepastovus“, – sako sinoptikė. Jos teigimu, didesnis debesuotumas bus pietinėje ir vakarinėje šalies dalyse, ten gali trupučiuką pasnyguriuoti. O šiaurės rytiniuose rajonuose diena turėtų išlikti saulėta.

„Tačiau visoje Lietuvoje pūs stiprokas pietų, pietryčių vėjas. Jo gūsiai sieks 15–19 m/s greičiausiai daugelyje šalies rajonų. Temperatūra bus apie 8–13 laipsnių šalčio. Kadangi vėjas stiprus, tai pojūtis bus gerokai stipresnis“, – prognozuoja T. Kaunienė.

Penktadienį ir šeštadienį šiek tiek kris šaltis, kadangi daugės debesų.

Ketvirtadienį išliks tokie pat stiprūs vėjai kaip ir trečiadienį, tik bus labiau pietryčių krypties.

„Numatomas 9–14 m/s vėjas, gūsiai sieks 15–19 m/s. Sniego tikimybė bus maža. Naktis šaltesnė negu šioji. Vyraus 17–22 laipsnių šaltis, tik pajūryje bus švelnesnė temperatūra – 14–16 laipsnių šalčio. Dieną taip pat bus šalčiau – 11–16 laipsnių šalčio. Taigi su stipriu vėju bus visai nemalonu“, – teigia sinoptikė.

Penktadienis ir šeštadienis išliks vėjuotas, tik vėjo gūsiai palaipsniui silpnės. Tik sekmadienį prognozuojami silpnesni vėjai.

„Penktadienį ir šeštadienį šiek tiek kris šaltis, kadangi daugės debesų ir didės sniego tikimybė, ypač šeštadienį. Todėl atrodo, kad šeštadienio diena bus švelnesnė“, – sako T. Kaunienė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius