-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 19

Vakare ir naktį keliai Lietuvoje pasidengs plikledžiu

Eismo informacijos centras ir sinoptikai pirmadienio pavakarę perspėja vairuotojus, kad jų laukia sudėtingos eismo sąlygos.
Slidus kelias
Slidus kelias / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

16 valandos duomenimis, Vakarų Lietuvoje vietomis eismo sąlygas apsunkina lietus ir dulksna, kelių dangos šlapios. Sudėtingesnės eismo sąlygos Kelmės, Telšių ir Šilalės rajonų rajoniniuose keliuose, čia kelių dangos padengtos šlapio sniego sluoksniu, tačiau yra valomos.

Šiaurės Lietuvoje vietomis šlapdriba ir lietus, valstybinės reikšmės kelių dangos šlapios arba drėgnos. Rytų, pietų ir vidurio Lietuvoje be kritulių, kelių dangos apysausės.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiaurės vakarinėje Lietuvos dalyje protarpiais krituliai, vietomis silpna pūga. Žemiausia temperatūra 0–5 laipsniai šalčio, todėl daugelyje rajonų susidarys plikledis. Eismo sąlygos bus sudėtingos.

Pamario upėse vandens lygis mažėja

Pirmadienį pamario upėse vanduo ėmė slūgti. Didesnį atoslūgį sinoptikai prognozuoja antradienį.

Hidrometeorologijos tarnybos teigimu, krituliai pamaryje jau baigiasi, todėl upių aukštupiuose vandens lygis pradėjo mažėti. Per parą ir Minijoje ties Priekule jis sumažėjo 1 cm, tačiau dėl vėjo, trukdančio vandens nutekėjimą, didesnis vandens lygio kritimas prasidės antradienį.

Lapkričio trečiąjį dešimtadienį ir gruodžio pirmoje pusėje vakariniuose šalies rajonuose kritulių buvo 2–2,5 karto daugiau už normą, todėl pakilo upių vandens lygis. Daugiausiai ištvino pamario mažosios upės, kurios jautriau reaguoja į kritulius.

Pirmiausia išsiliejo Perkaso upelis, kuris ties Priekule įteka į Miniją. Šio upelio vanduo apsėmė keletą vietos kelių bei pasirodė ir ant kelio Šilutė–Klaipėda. Vėliau ištvino Minija ir Tenenys, kurio vanduo, persiliejęs per Petrelių pylimą, apsėmė vieną sodybą.

Sekmadienį Minijoje ties Priekule vandens lygis 7 cm viršijo stichinį, o vandens sluoksnis ant kelio Šilutė–Klaipėda padidėjo iki 30 cm, todėl keliu gali pravažiuoti tik sunkvežimiai. Daug Minijos vandens išsiliejo į laukus ties Sakučiais. Vandens lygiui Minijoje daro įtaką ir stiprus priešinis vėjas.

Kokių orų artimiausiomis valandomis ir dienomis sulauksite savo mieste ar rajone, galite pasitikrinti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius