-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 13

Vokietijoje užfiksuotas šilumos rekordas

Vokietijoje jau žydi vyšnios bei slyvos, pievos nusėtos krokais. Sodininkai pamažu kimba į darbą. Itin ankstyvas pavasaris džiugina saulės mėgėjus, tačiau neramina miškininkus bei alergikus.
Pavasaris Vokietijoje
Pavasaris Vokietijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kovas į Vokietiją atnešė neįprastai ankstyvą pavasarį. Vakarinėje šalies dalyje netoli Lippstadto miesto užfiksuotas rekordas: termometro stulpelis čia pakilo net iki beveik 24 laipsnių Celsijaus. Tokios šilumos šiuo metų laiku Vokietijoje dar nėra buvę nuo tada, kai pradėta žymėti oro temperatūra.

Saulės išsiilgę gamtos mėgėjai bei sodininkai džiaugiasi geru oru. Puikaus ir ankstyvo derliaus tikisi ir pirmosios lauko daržovės – šparagų – augintojai. Dėl trumpos žiemos ir, jei šalčiai nesugrįš, šparagus bus galima pradėti rauti už poros savaičių. Tai labai anksti, ypač palyginus su pernai, kada ir taip jau trumpas šparagų sezonas įsivažiavo tik gegužės pradžioje. Šios populiarios daržovės vokiečiai suvalgo apie 100 tūkst. tonų per metus.

Tačiau šiluma ir giedras oras be kritulių neramina miškininkus. Ypač miškinguose Vokietijos pietuose bei rytuose yra didelis miško gaisrų pavojus. Perspėjama būti labai atsargiems, draudžiama kurti laužus ar vaikščioti nepažymėtais keliais.

Ankstyvas pavasaris, deja, apsunkina ir žmonių, kurie alergiški žiedadulkėms gyvenimą. Vokietijos šeimos gydytojų organizacija skelbia, jog šiemet didelė žiedadulkių koncentracija ore pasiekiama net maždaug 4–6 savaitėmis anksčiau nei įprastai. Be to, gydytojai mano, jog dėl klimato kaitos žiedadulkių sezonas kasmet prasidės vis anksčiau ir truks vis ilgiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius