Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

18 neįtikėtinų faktų apie Rusiją

1939 metais Winstonas Churchillis Rusiją pavadino mįsle. „Business Insider“ pateikia vakariečius dabar stebinančių faktų apie Rusiją. Kai kurie jų, beje, yra būdingi ir Lietuvai.
Superputinas
Superputinas / superputin.ru

1. Iki 2011 metų, kai tuometis prezidentas Dmitrijus Medvedevas pasirašė atitinkamą įstatymą, alus nebuvo laikomas alkoholiniu gėrimu.

2. Kas ketvirtas vyras miršta nesulaukęs 55 metų. Vidutinė vyrų gyvenimo trukmė Rusijoje yra 64 metai. Rusija patenka į valstybių, kur vyrai gyvena trumpiausiai, sąrašą.

3. Rusų kalboje nėra atitikmens žodžiui „smagumas“. Yra žodis „веселье“, verčiamas kaip „džiaugsmas“ arba „linksmybė“, taip pat yra veiksmažodis „веселиться“. Tarp šių žodžių yra didelis skirtumas – smagumą gali pajusti ir darbe, bet tik ne „веселиться“ (linksmintis).

4. Taip pat nėra atitikmens žodžiui „privatumas“. Artimiausias žodis yra „конфиденциальность“, reiškiantis konfidencialumą. Taip pat yra žodis „уединение“, kuris reiškia „likti vienam“.

5. „McShrimp“ (mėsainį su krevečių mėsa) galima rasti tik Rusijoje.

6. Kai kurie lokiai Rusijoje yra pripratę prie aviacinių degalų dėl žibalo ir gazolino likučių konteineriuose Rusijos Tolimuosiuose Rytuose.

7. 2012 metų rinkimų metu, kai prezidentu vėl buvo išrinktas Vladimiras Putinas, viename regione aktyvumas rinkimuose buvo 146 proc.

8. Labai turtingi maskviečiai važinėjasi greitosios pagalbos mašinomis, siekdami išvengti transporto spūsčių.

9. Sovietų Sąjungoje buvo draudžiama platinti grupės „The Beatles“ albumus, todėl kai kurie medicinos studentai dainas įrašydavo ant senų rentgeno nuotraukų.

10. Visai neseniai kai kurie Rusijos restoranai nustojo vartoti žodį „boršč“ (barščiai), nes tai yra ukrainietiškas žodis.

11. Rusai turi keistą prietarą nešvilpti uždarose patalpose. Tiesa, jį perėmę yra ir lietuviai. Sakoma, jeigu švilpsi namie, vėjais prašvilpsi visus pinigus.

12. Legenda byloja, kad Rusija pasirinko krikščionybę, o ne islamą, nes nenorėjo atsisakyti alkoholio.

13. Rusai turi prietarą, kad negerai sugrįžti namo, vos išėjus. Tokį prietarą turi ir lietuviai – jeigu kažką pamiršo ir sugrįžo, kad nenutiktų nelaimė, būtina pažiūrėti į veidrodį.

14. Tūkstančiui rusų vyrų tenka 1159 moteris.

15. Rusų šypsniukai neturi akių. Jie nerašo „:)“. Vietoje to jie rašo „)“ arba „))))))“.

16. 75 proc. Rusijos teritorijos yra Azijoje, tačiau ten gyvena vos 22 proc. rusų populiacijos.

17. Rusai kabina kilimus ant sienų. Tiesa, tokia interjero detalė būdinga ir Lietuvai.

18. Internete yra komiksas apie Superputiną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius