Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2009 metais iš Latvijos dirbti į užsienį išvažiavo 231 gydytojas

2009 metais iš Latvijos dirbti į užsienį išvažiavo 231 gydytojas, praneša Latvijos gydytojų draugija (LGD).
Medikas
Medikas. / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 2 Gydytojas Latvija

Tarp šių specialistų – 24 užsienio piliečiai, gavę LGD dokumentus, kuriais remiantis bus pripažinta jų profesinė kvalifikacija užsienyje.

Daugiausia ieškoti darbo į užsienį išvyko anesteziologų – 28 specialistai. Išvažiavo taip pat 21 dantų gydytojas, 17 chirurgų, 16 traumatologų, 13 internatūrą atliekančių gydytojų, 11 ginekologų, 8 šeimos gydytojai, 7 neurochirurgai, taip pat pediatrų, neurologų, kardiologų ir kitų specialybių medikų.

Išvažiavusių gydytojų darbo stažas įvairus – daugumos (89 žmonių) jis ne didesnis kaip penkeri metai, 61 – nuo 5 iki 10 metų, 44 – nuo 10 iki 20 metų, o 34 – daugiau kaip 20 metų.

LGD darbuotoja profesinės kvalifikacijos pripažinimo klausimams Zanė Upatė BNS papasakojo, kad į užsienį išvažiuoja verslesni ir aktyvesni žmonės, kurių daugelis pripažinti kaip geri specialistai ir Latvijoje.

Tarp pagrindinių išvykimo priežasčių jie nurodė atleidimą iš darbo Latvijoje, darbo užmokesčio sumažinimą ir įsitikinimą, kad Latvijos medicina per būsimus trejus ar ketverius metus nebus plėtojama.

„Išvažiuoja tie, kurie buvo atleisti iš 1-osios Rygos ligoninės, taip pat verslesni ir aktyvesni gydytojai iš kaimo ligoninių, nenorintys toliau dirbti vienoje artimiausių gydymo įstaigų“, – sakė Z.Upatė.

Sprendžiant iš specialistų, dirbančių užsienyje, teiginių, dalis jų į Latviją negrįš, pridūrė Z.Upatė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius