Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

50 valandų be vandens: patikros posto blokada Luhansko srityje vis dar tęsiasi

32-ojo patikros posto blokada Luhansko srities Smeloje rajone tęsiasi jau beveik 50 valandų, – skelbia naujienų agentūra „Unian“.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ informavo žurnalistas Andrejus Caplijenka.

„Kelias tarp 31-ojo ir 32-ojo patikros postų užverstas sudaužyta technika. Teroristai ją atitempė, kad mūsų kolona negalėtų pravažiuoti keliu tarp Popasnoje ir Luhansko. 32-asis postas yra visiškai apsuptas. Ten yra 50 žmonių. Bent jau buvo. Dabar iš pusšimčio apie pusantros dešimties tapo „du šimtaisiais“, kurie guli aplink ukrainiečių pozicijas ir jų niekas neišveža“, – rašo žurnalistas. Žurnalisto teigimu, iš pradžių teroristai buvo sutikę atgabenti vandens ir išvežti palaikus, tačiau vėliau tokį savo pažadą atsiėmė. Skelbiama, kad laukai palei kelią yra užminuoti prieštankinėmis minomis.

Kolonai stovint, teroristai atvirtai ir įžūliai minavo lauką aplink 31-ąjį patikros postą, – socialiniame tinkle rašė žurnalistas.

Pasak jo, Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos paskelbtas „lūžis“ atrodė taip: prie 31-ojo patikros posto privažiavo vieno tanko, dviejų šarvuotų transporterių ir dviejų pėstininkų kovos mašinų kolona. Tuomet paaiškėjo, kad toliau jie fiziškai nepravažiuos. Kolonai sustojus, teroristai pareiškė, kad, jeigu tankas pajudės, jie paleis į jį šūvius iš granatsvaidžių ir rusiškų „Kornet“.

„Kolonai stovint, teroristai atvirtai ir įžūliai minavo lauką aplink 31-ąjį patikros postą“, – socialiniame tinkle rašė žurnalistas.

Ukrainos gynybos ministerijos atstovas esą pranešė, kad negali nieko padaryti. Tuomet sėdo į savo visureigį ir apsuko koloną atgal. Paskubomis atsitraukė ir Europos saugumo bei bendradarbiavimo organizacijos atstovai.

Žurnalisto teigimu, 32-ajame patikros poste tarp karių kilusi panika. „Todėl, kad jie be vandens. Jie pyksta, nes likus dienai iki pirmalaikių parlamento rinkimų į kariuomenę tiesiog nusispjauta. Citata baigta“, – rašė žurnalistas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius