Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje – katastrofiška ekonominė padėtis (atnaujinta 17.32 val.)

Oficialūs Didžiosios Britanijos Vyriausybės duomenys rodo, kad ši šalis pirmą kartą pateko į recesiją nuo 1991 metų.
Akcijų birža
Akcijų birža / „Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša bbc.co.uk, bendrasis vidaus produktas Didžiojoje Britanijoje pastaruosius tris 2008  metų mėnesius nukrito 1,5 proc., o prieš tai buvusį ketvirtį nukrito 0,6 proc. Tai reiškia, kad Didžiosios Britanijos ekonomika atitinka viešai paplitusį recesijos apibūdinimą – du vienas po kito einantys ketvirčiai, kurių metu ekonomikos augimas krito.

Pranešama, kad ekonomika smuko greičiausiai per beveik trisdešimt metų.

BBC ekspertai teigia, kad ekonomikos nuosmukis didesnis, nei buvo tikėtasi. Kiti ekspertai pabrėžia, kad situacija yra itin bloga – nedarbo problema čia yra sunkiai išsprendžiama, nes jau dabar 1,92  milijono žmonių neturi darbo. Teigiama, kad bedarbystė šiemet gali pasiekti rekordinių aukštumų.

Negana to, ekspertai teigia nematantys jokių prošvaisčių, kaip ekonomika galėtų atsigauti. Krintantis svaro sterlingų kursas ir užsienio investuotojų vis didėjantis nepasitikėjimas Didžiąja Britanija rodo, kad šios šalies laukia itin sunkūs metai.

Didžiojoje Britanijoje oficialiai paskelbus apie recesiją apžvalgininkai prisminė ekonomistą Nouriel'į Roubinį, kuris, kaip skelbia guardian.co.uk, vienintelis nuspėjo, kad ekonomikos nuosmukis bus toks staigus ir didelis. Šis teigė, jog ekonomika smuks Didžiojoje Britanijoje panašiai kaip ir Jungtinėse Valstijose, tačiau teigė, kad pavyks išvengti tokios katastrofos kaip Islandijoje. Taigi, vilčių, kad Didžiojoje Britanijoje krizę per artimiausius kelis metus pavyks įveikti, yra. Tačiau, kaip teigia ekspertai, teigiamų poslinkių anskčiau kaip 2010 metų pabaigą tikėtis neverta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius