-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirties bausmes Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas skiria girtas

Šiaurės Korėjos diktatorius Kim Jong Unas buvo girtutėlis, kai liepė įvykdyti mirties bausmes savo dėdės, kuriam taip pat įvykdyta egzekucija, pavaduotojams.
Kim Jong Unas
Kim Jong Unas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anot Japonijos žiniasklaidos, Kim Jong Unas buvo labai nepatenkintas, kai du buvę patarėjai pakankamai greitai nepakluso jo nurodymams perduoti pelningus verslus kariuomenės žinion.

Ri Ryong Ha ir Jang Su Gilas – valdančiosios Darbininkų partijos administracijos departamento direktoriaus pavaduotojai – dėl to buvo nuteisti myriop.

Anot Japonijos žiniasklaidos, Kim Jong Unas buvo labai nepatenkintas, kai du buvę patarėjai ne iškart pakluso jo nurodymams perduoti pelningus verslus kariuomenės žinion.

Abu darbuotojai priklausė korupcija ir valdžios perversmo organizavimu apkaltinto Kim Jong Uno dėdės Jang Song Thaeko ratui. Prieš kelias savaites jam taip pat įvykdyta mirties bausmė.

Kaip rašo japonų laikraštis „Yomiuri Shimbun“, Šiaurės Korėjos diktatorius abiejų pareigūnų pareikalavo perduoti pačių pelningiausių Darbininkų partijos verslų kontroliavimą kariuomenei.

Ri Ryong Ha ir Jang Su Gilas atsakė, kad pirmiausia jie turi pasikonsultuoti su Jang Song Thaeku, kuris tuomet dar buvo departamento direktorius.

Laikraščio šaltinis teigia, kad tuomet Kim Jong Unas be galo supyko ir įsakė abiem pareigūnams įvykdyti mirties bausmes. Diktatoriaus nurodymai buvo įvykdyti, nors jis tuo metu ir buvo labai girtas.

Pavaduotojams egzekucijos įvykdytos lapkričio pabaigoje. Netrukus buvo susidorota ir su daugiau „nepaklusnių“ šiaurės korėjiečių, tarp jų – ir Kim Jong Uno dėde, kuris iki tol buvo vadinamas antru galingiausiu žmogumi šalyje. „Yomiuri Shimbun“ rašo, kad iš viso buvo nužudyti 9 tarnautojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius