Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patvirtinta, kad nuolaužos yra Prancūzijos lėktuvo. Paaiškėjo naujos aplinkybės (papildyta 12.35 val.,nuotraukos)

Brazilijos Vyriausybė antradienio vakarą patvirtino, kad Atlanto vandenyne aptiktos nuolaužos priklauso 228 žmones skraidinusiam Prancūzijos oro bendrovės „Air France“ lėktuvui, kuris dingo pirmadienį.
„Air France“ lėktuvas AIRBUS A330
„Air France“ lėktuvas AIRBUS A330 / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Brazilijos gynybos ministras Nelsonas Jobimas Rio de Žaneire vykusioje spaudos konferencijoje sakė, kad „nėra jokių abejonių“, kad vandenyne plūduriuojantys daiktai iš tikrųjų priklauso 447-ojo reiso lėktuvui, kuris skrido iš Brazilijos į Paryžių. Pasak jo, „penkių kilometrų ilgio nuolaužų ruožas – laidai ir kitos lėktuvo dalys“ buvo pastebėti iš kelių pro tą vietą skrendančių lėktuvų.

Brazilijos paieškų lėktuvas „Air France“ orlaivio nuolaužas aptiko išsibarsčiusias 5 kilometrų juosta, Rio de Žaneire žurnalistams sakė N.Jobimas. Informacijos apie išgyvenusiuosius nėra.

„Rastos nuolaužos, išsimėčiusios 5 kilometrų spinduliu, patvirtina faktą, kad „lėktuvas nukrito į vandenyną“, – sakė Brazilijos gynybos ministras.

Detalios informacijos apie rastas nuolaužas Brazilijos politikas nepateikia. Jis sako, kad tarp jų buvo metalinių ir nemetalinių daiktų.

Anksčiau Brazilijos oro pajėgos informavo, kad vandenyne pastebėjo lėktuvo sėdynę, oranžinį plūdurą ir degalų dėmes.

Jei bus oficialiai patvirtinta, kad žuvo visi 228 lėktuvu skridę žmonės, tai bus didžiausia tragedija „Air France“ istorijoje.

Trečiadienį į nuolaužų radimvietę vyks laivynų laivai. Trys krovininiai laivai jau dirba nelaimės vietoje. Prancūzija ketina artimiausiu metu atsiųsti kelis povandeninius laivus.

Šiandien Paryžiaus Dievo Motinos katedroje Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy su dingusių keleivių ir įgulos narių artimaisiais ir draugais dalyvaus gedulingose pamaldose.

Papildyta 10.15 val. Aukštas Prancūzijos kariuomenės pareigūnas trečiadienį sakė, jog nėra jokių abejonių, kad Atlanto vandenyne aptiktos nuolaužos priklauso oro bendrovės „Air France“ lėktuvui, kuris sudužo skraidindamas 228 žmones.

„Formalus patvirtinimas dar turi būti gautas, kai nuolaužos bus iškeltos ir atlikta jų techninė ekspertizė, tačiau abejonėms vietos nebelieka“, – kapitonas Christophe'as Prazuckas sakė naujienų agentūrai AFP.

Papildyta 12.35 val. Portalas Drudge Report praneša, kad likus vos kelioms dienoms iki tragiškai pasibaigusio skrydžio analogiškam „Air France“ reisui iš Buenos Airių į Paryžių teroristas telefonu grasino susprogdinti lėktuvą. Po tokio telefoninio teroristo skambučio reisas buvo atidėtas daugiau nei pusvalandžiui.

Detalesnių išvadų sulauksime, kai iš vandenyno dugno (gylis avarijos vietoje siekia 4000–5000 m) bus ištrauktos likusios lėktuvo nuolaužos ir vadinamosios juodosios dėžės. Netrukus į avarijos vietą atvyks Prancūzijos tyrimų laivas, kuriame sumontuota pati moderniausia giluminių tyrimų įranga.

Papildyta 12.55 val. Portugalų leidinys Jornal de Noticias praneša, kad keli reiso keleiviai savo artimiesiems atsiuntė SMS, kuriose buvo rašoma „aš tave myliu“, „aš bijau“ ir panašiai. Tačiau labai gali būti, kad šios žinutės susijusios tik su skrydžio baime, o ne su pačia katastrofa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius