-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sunkios dienos kalašnikovų gamintojams

Rusijoje vis labiau įsisiautėjanti krizė palietė net ginklų pramonę. Kalašnikovo kulkosvaidžių ir kitų šaunamųjų bei medžioklei skirtų ginklų gamintojams Vyriausybei teko skirti finansinę pagalbą, kad būtų iš ko sumokėti atlyginimus.

Nors ginklų gamyba Rusijoje visais laikais buvo laikoma prioritetine sritimi, ekonomikos krizė palietė ir ją. Kirovo srities Viatskaja Poliana mieste esanti gamykla „Molot", kuri gamina Kalašnikovo kulkosvaidžius, šiais metais dirbo tik dvi savaites dėl apyvartinių lėšų trūkumo. Kadangi tai didžiausia šio Rusijos miesto įmonė ir joje dirba daugiausia miesto gyventojų, gamyklos vadovai kreipėsi į Rusijos Vyriausybę prašydami federalinės paskolos, kad iki liepos 1 dienos galėtų išmokėti darbuotojams seniai negautus atlyginimus. Norėdamas nuraminti vis labiau nepatenkintus žmones Kirovo srities gubernatorius Nikita Belich pranešė, kad sričiai paskola jau skirta ir ji sudarys beveik 440 mln. rublių (apie 41 mln. litų).

N.Belich pripažįsta, kad srityje susidarė kritinė padėtis, nes vien „Molot" gamyklos darbininkams valstybė skolinga 181 mln. rublių (17,5 mln. litų), o tai sudaro trečdalį sumos, kuri skiriama visos srities valstybiniame sektoriuje dirbančių žmonių atlyginimams.

Iš pradžių buvo pranešta, kad gamykla išmokės atlyginimus, kai tik gaus paskolą, kurios tikėjosi dar kovą. Tačiau pinigų taip ir nesulaukus, balandį kalašnikovų gamintojams atlyginimai imti mokėti miltais, cukrumi, troškintos mėsos konservais. Gamyklos „Molot" vadovai teigia, kad iki šiol jie negavo ne tik pinigų, bet ir naujų valstybės užsakymų.

Tačiau Kirovo srities valdžia, klausydama Rusijos Vyriausybės nurodymo nekalbėti apie ekonomikos krizę, kaltę dėl susidariusios sunkios padėties mėgina suversti gamyklos vadovams. Norint nuraminti nepatenkintus žmones nutarta iškelti baudžiamąją bylą „Molot" generaliniam direktoriui Sergejui Bachmurovui už tai, kad jis neišmokėjo darbuotojams atlyginimų. Jei teismas pripažins jam pateiktus kaltinimus, S.Bachmurovui gresia du metai kalėjimo.

Gamykla „Molot" be ginklų dar gamina miško ir maisto pramonės įrengimus, taip pat prekybinę įrangą. 50 proc. įmonės akcijų priklauso valstybinei korporacijai „Rostechnologii", o 38 proc. – Rusijos nuosavybės fondui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius