Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vašingtone piko valandą susidūrus metropoliteno traukiniams žuvo devyni žmonės (atnaujinta 12.16 val., nuotraukos)

Vašingtone pirmadienį per vakarinę piko valandą susidūrus dviem „Metrorail“ traukiniams žuvo devyni ir buvo sužeisti dar 76 žmonės, pranešė pareigūnai ir nurodė, kad tai didžiausia visų laikų avarija JAV sostinės metropoliteno sistemoje.
JAV susidūrė traukiniai
JAV susidūrė traukiniai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Susidūrimas antžeminiame populiarios raudonosios linijos ruože įvyko 17 val. 2 min. vietos (antradienį 0 val. 2 min. Lietuvos) laiku netoli stoties „Fort Totten“, sakė Vašingtono pervežimų administracijos (WMATA) vadovas Johnas Catoe.

Gelbėtojai su neštuvais bėgiais nešė sužeistus keleivius ir specialiais prietaisais pjaustė vagonus, kad išlaisvintų įstrigusius žmones.

Tarp žuvusiųjų yra traukinio, kuris rėžėsi į kitą, laukiantį leidimo važiuoti toliau, mašinistė, sakė J.Catoe.  „Antrasis traukinys atvažiavo iš už nugaros ir dėl mums nežinomų priežasčių rėžėsi į pirmojo traukinio galą“, – pridūrė jis.

Šis aiškus saugumo pažeidimas – dėl žmogaus klaidos ar reguliavimo sistemos gedimo – kels rimtų klausimų incidento tyrėjams.

Didelė traukinių avarija JAV įvyko vos prieš devynis mėnesius – pernai rugsėjį Los Andžele. Tada 25 žmonių mirtį lėmė konduktoriaus, valdančio priemiestinį traukinį, neatsargus elgesys –  vyras mobiliuoju telefonu siuntinėjo trumpąsias žinutes.  

Papildyta 12.16 val. CNN praneša, kad žuvusiųjų skaičius per šią avariją padidėjo nuo šešių iki devynių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius