Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Niujorke susidūrė lėktuvas ir sraigtasparnis (nuotraukos, video, žemėlapis, atnaujinta 09.15 val.)

Manoma, kad devyni žmonės žuvo susidūrus sraigtasparniui ir nedideliam privačiam lėktuvui Niujorke ir nukritus jiems į Hadsono upę.
Virš Hadsono upės susidūrė lėktuvas ir sraigtasparnis
Virš Hadsono upės susidūrė lėktuvas ir sraigtasparnis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Upė Lėktuvas

Manoma, kad šis incidentas įvyko tarp Hobokeno Niudžersyje ir Manhatano Niujorke. BBC praneša, kad sraigtasparnyje Eurocopter AS 350 buvo šeši žmonės – pilotas ir penki italų turistai. Trys žmonės, tarp jų ir vaikas, buvo lėktuve Piper PA-32.

Į įvykio vietą atvykę gelbėtojai iš upės ištraukė du kūnus, manoma, kad nei vienas žmogus neišgyveno. Televizijos reportažuose matyti, kad gelbėtojai dirba abiejose upės pusėse.

Liudininkai pasakojo girdėję didelį trenksmą, vienas jų matė, kaip į upę krenta lėktuvo dalys. 


Žiūrėti Niujorke susidūrė lėktuvas ir sraigtasparnis didesniame žemėlapyje

Papildyta 00.25 val. Kaip pranešė BBC, Niujorko meras Michaelas Bllombergas pareiškė, kad jau nesitikima, jog ši istorija "turės laimingą pabaigą" - bus rastas nors vienas išgyvenęs žmogus. Tačiau kol kas oficialiai pranešta tik apie dviejų žmonių žūtį.

Manoma, kad lėktuvas trenkėsi į sraigtasparnio galą, tačiau tik atlikus tyrimą paaiškės tikroji šio tragiško incidento priežastis. Pranešama, kad prieš susiduriant lėktuvui ir sraigtasparniui kiti pilotai matė, kas vyksta, ir bandė juos įspėti radijo ryšiu, tačiau nesėkmingai. Incidento metu oras buvo puikus, tad neaišku, kodėl įvyko tragedija.

Gelbėtojai upės dugne rado lėktuvo dalis. Manoma, kad jos priklauso sraigtasparniui, tačiau dar iki galo nėra aišku, ar iš tiesų taip yra.

Beje, būtent į Hadsono upę šių metų sausį nukrito lėktuvas su 155 žmonėmis, tuomet jie visi liko gyvi.

Papildyta 00.50 val. Pranešama, kad sraigtasparnis priklausė bendrovei "Liberty Tours", kuri organizuoja turus susipažinti su Niujorko įžymybėmis. Tai viena iš didžiausių tokio pobūdžio turistinių agentūrų JAV.

Papildyta 09.16 val. Šeštadienį nutrauktos paieškos tęsiamos sekmadienį. Gelbėtojai teigia radę keturių nuskendusiųjų kūnus, tarp jų ir vaiko. Upės dugne rastos sraigtasparnio dalys, tačiau kol kas nepavyksta rasti sudužusio lėktuvo, manoma, kad jį srovė nunešė toliau. Gelbėtojai teigia, kad jų darbas smarkiai apsunkintas to, jog poi vandeniu itin prastas matomumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius