Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 15 /2015 01 16

Belgijoje per reidą prieš teroristus žuvo mažiausiai 2 žmonės

Belgijos rytuose esančiame Vervjė mieste aidėjo šūviai ir griaudėjo garsinės granatos. Ketvirtadienio vakarą policija vykdė antiteroristinę operaciją, per kurią žuvo du žmonės. Teigiama, kad pareigūnai susirėmė su džihadistais. CNN analitikai svarstė, kad operacija gali būti susijusi su teroristais, kurie rėmė išpuolį prieš prancūzų žurnalo „Charlie Hebdo“ redakciją. Teigiama, kad „Islamo valstybė“ ruošėsi išpuoliams Belgijos miestuose.
Belgijos pareigūnai šalia tos vietos, kur buvo surengta antiteroristinė operacija.
Įkaitų išlaisvinimo operacija Paryžiuje, košerinio maisto parduotuvėje, Venseno rajone 2015 m. sausio 09 d. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Papildyta 1.18 val. Belgijos prokuratŪros atstovas Ericas Van Der Syptas teigia, kad šalies policija rengia iš viso dešimt tokių operacijų. Jų tikslas – išaiškinti ir sulaikyti islamistus.

Pirmosios operacijos Vervjė mieste metu du islamistai, pradėję šaudyti į policiją, nukauti, o trečiasis sulaikytas. Abu nukauti vyrai – grįžę iš Sirijos islamistai. Jie ruošėsi įvykdyti išpuolius Belgijoje, o policija užbėgo nelaimei už akių. Erico Van Der Sypto duomenimis, nukauti islamistai nėra susiję su žudynėmis Paryžiuje.

„Operacija tebevyksta“, – agentūrai AFP sakė miesto merijos atstovas, tačiau daugiau detalių nepateikė. Kitas neįvardintas pareigūnas atskleidė, kad operacija „susijusi su džihadistais“.

Terorizmo analitikas Paulas Cruickshankas sakė, kad mato „labai stiprų ryšį tarp įvykių Belgijoje ir Paryžiuje“. 

Belgijos žiniasklaidos priemonės praneša, kad žuvo mažiausiai du žmonės, o vienas buvo sužeistas. 

CNN terorizmo analitikas Paulas Cruickshankas sakė, kad mato „labai stiprų ryšį tarp įvykių Belgijoje ir Paryžiuje“. Tačiau pabrėžė, kad kol kas per anksti eiti prie išvadų. Jis pasakojo, kad tai tik viena iš kelių slaptų operacijų, šiomis dienomis vykdytų prieš teroristus. Pareigūnai turėjo informacijos, kad „Islamo valstybė“ ruošė išpuolius Belgijos miestuose.

Portale „YouTube“ buvo paviešintas vaizdo įrašas, kuriame buvo užfiksuota belgų antiteroristinė operacija. Filmuotoje medžiagoje girdimi šūviai, o name, kurį šturmavo pareigūnai, matosi liepsnos.

Komentuodamas šitą įrašą, CNN terorizmo analitikas P.Cruickshankas teigė, kad vaizdai ir garsai primena gerai ginkluotų antiteroristinių dalinių šturmą. Analitikai spėjo, kad per operaciją buvo naudojami lengvieji automatiniai ginklai ir garsinės granatos.

VIDEO: Assault rue de la colline, Verviers. 15.01.15'

Praėjusių metų gegužę Belgijos sostinėje Briuselyje buvo įvykdytas žiaurus teroro aktas, per kurį užpuolikas nužudė keturis žmones. Nusikaltimas buvo įvykdytas Žydų muziejuje. Tuo metu Izraelio gynybos pajėgos atakavo teroristų pozicijas Gazos ruože.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius