Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Merkel: Ukrainos problemą reikia išspręsti, bet būtina gerinti ryšius su Rusija

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pareiškė, kad Ukrainos problemą reikia išspręsti, tačiau taip pat būtina gerinti ryšius su Rusija.
Angela Merkel
Angela Merkel / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Turime rasti šios problemos sprendimą. Turi būti saugus sprendimas Ukrainai, tačiau santykiai su Rusija taip pat turi būti pagerinti“, – sakė kanclerė per bendrą spaudos konferenciją Baltuosiuose rūmuose su JAV prezidentu Donaldu Trumpu.

„Labai džiaugiuosi žinodama, kad Amerikos administracija ir prezidentas asmeniškai palaiko Minsko procesą“, – pabrėžė A.Merkel.

„Minskas yra geras pagrindas, bet, deja, kol kas nepasiekėme pažangos, kokios norėtume. Tačiau kartu su savo ekspertais artimiausius kelis mėnesius dirbsime šiuo klausimu“, – pridūrė ji.

D.Trumpas savo ruožtu pagyrė A.Merkel ir Prancūzijos prezidentą Francois Hollande'ą už pastangas išspręsti konfliktą Ukrainoje.

„Aš taip pat vertinu kanclerės Merkel, taip pat ir Prancūzijos prezidento lyderystę sprendžiant konfliktą Ukrainoje, kur mes siekiame taikaus sprendimo“, – sakė jis per bendrą spaudos konferenciją.

Rusija, 2014 metais aneksavusi Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį, palaiko dideles teritorijas Rytų Ukrainoje kontroliuojančius promaskvietiškus separatistus. Jų konfliktas su provakarietiška Kijevo vyriausybe nusinešė jau per 10 tūkst. žmonių gyvybių.

Maskva savo ruožtu neigia kaltinimus, kad ji siunčia karių ir ginklų į Ukrainos teritoriją bei kursto šį konfliktą.

2015 metų vasarį visos konflikto šalys, padedant Vokietijai ir Prancūzijai, sudarė taikos susitarimus. Vis dėlto vadinamieji Minsko susitarimai, nors ir padėjo sumažinti kautynių intensyvumą, ne visiškai jas sustabdė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius