-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čekijos prezidentas Milošas Zemanas V.Putiną gynė kalbomis apie vaginą ir ekskrementus

Čekija šokiruota: skandalingais pareiškimais pagarsėjęs jos prezidentas Milošas Zemanas pranoko pats save: šlovindamas Rusijos valdžią jis tiesioginiame Čekijos radijo eteryje kalbėjo apie moteriškus lytinius organus ir ekskrementus.
Čekijos prezidentas Milosas Zemanas
Čekijos prezidentas Milošas Zemanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Čekijos portalas Rozhlas.cz praneša, kad M.Zemano interviu Čekijos radijui padarė sprogusios bombos įspūdį ir tapo svarbiausia šalies politine tema.

Čekijos prezidentas savitvardą prarado kalbėdamas apie sovietinius disidentus, kurie protestavo prieš Raudonosios armijos įsiveržimą 1968 m. į tuometę Čekoslovakiją bei Prahos pavasario užgniaužimą.

Įsijautęs M.Zemanas net neklausiamas perėjo prie kritikos dėl karinės agresijos prieš Ukrainą dabartiniam Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

Čekijos prezidentas teigė, jog neteisinga lyginti V.Putiną ir buvusius Sovietų Sąjungos lyderius. Jis pridūrė, kad garsiausi Rusijos politiniai kaliniai neturi teisės tokiais vadintis.

Man V.Putinas nepatinka tik tuo, jog jis pasodino tik Chodorkovskį, o ne visus oligarchus, – pareiškė M.Zemanas.

„Nemanau, kad politinis kalinys buvo Michailas Chodorkovskis (Michailas Chodorkovskis, buvęs naftos kompanijos „Jukos“ vadovas ir vienas didžiausių Kremliaus kritikų, iš kalėjimo, kuriame praleido daugiau nei 10 metų, buvo paleistas 2013 m. gruodį, – red. past.), kuris 1990-aisiais važinėjo po Rusiją su paketais, prikimštais milijonų. Aš manyčiau, kad jis vagis. Man V.Putinas nepatinka tik tuo, jog jis pasodino tik Chodorkovskį, o ne visus oligarchus“, – pareiškė M.Zemanas.

Vėliau Čekijos prezidentas nutarė sukritikuoti Rusijos merginų pankroko grupę „Pussy Riot“, kurios narės buvo sulaikytos 2012 m. vasarį, kai Maskvos Kristaus Išganytojo cerkvėje su kaukėmis katedroje meldėsi, kad Rusija būtų išvaduota nuo prezidento Vladimiro Putino. Merginos buvo nuteistos, joms skirta 2 metų laisvės atėmimo bausmė.

Kalbėdamas apie „Pussy Riot“ Čekijos prezidentas radijo klausytojus šokiravo necenzūrine leksika.

„Ar jūs žinote, ką reiškia „pussy“? Tai p... (M.Zemanas ištarė visą necenzūrinį moteriško lyties organo pavadinimą, – red. past.). Ir šitos grupės tekstuose „p... čia, p... ten“. Tiesiog idealios politinės kalinės“, – be jokių emocijų kalbėjo Čekijos vadovas (skandalingąsias jo frazes galite išgirsti nuo 35 audioįrašo minutės).

M.Zemanas pridūrė, kad „tikrus politinius kalinius jis pasiryžęs ginti“.

Tačiau net ir pakalbėjęs apie moteriškus lytinius organus M.Zemanas nenurimo. Vėliau jis vartojo necenzūrinius žodžius, kurie reiškia lytinį aktą ir ekskrementus.

Rozhlas.cz rašo, kad toks valstybės vadovo elgesys sukėlė audringą reakciją Čekijoje. M.Zemaną aštriai kritikuoja ne tik opozicija, bet ir jo valdančiosios koalicijos partneriai.

M.Zemanas vėliau jis vartojo necenzūrinius žodžius, kurie reiškia lytinį aktą ir ekskrementus.

Čekijos premjero Bohuslavo Sobotkos teigimu, prezidentas parodė blogą pavyzdį jaunimui.

Buvęs Čekijos užsienio reikalų ministras, vienas populiariausių šalies politikų aristokratas Karlas Schwarzenbergas pabrėžė, kad M.Zemanas peržengė visas ribas, vartodamas posakius, kurie žemina moteris.

Buvęs šalies finansų ministras Miroslavas Kalousekas mano, kad Čekijos prezidentas „Prahos pilies prestižą nuleido iki pigios aludės lygio“.

Čekijos prezidentas M.Zemanas yra vienas labiausiai prorusiškai nusiteikusių Europos Sąjungos valstybių vadovų. Jis jau ne kartą šokiravo skandalingais pareiškimais, kuriais gynė V.Putino agresiją Ukrainoje.

Čekijos žiniasklaida skelbė įtarimus, jog M.Zemanas gali būti susijęs su verslu, artimu Kremliui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius