Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistane avariniu būdu nutūpus armijos sraigtasparniui Talibanas pagrobė 15 karių

Afganistano šiaurėje 15 karių, tarp jų du užsieniečiai, buvo paimti įkaitais Talibano kovotojų, kai jų sraigtasparnis buvo priverstas nusileisti dėl gedimo, pranešė vietos pareigūnai ir kovotojų šaltiniai.
Talibai
Talibai / „Scanpix“/AP nuotr.

Vietos pareigūnai nurodė, kad sraigtasparnis turėjo skubiai nusileisti dėl techninio gedimo, o jame buvusius 15 žmonių pagrobė kovotojų grupuotė. Tarp pagrobtųjų buvo du užsieniečiai kariai, tačiau kol kas nepranešama, iš kurios jie šalies.

Dar trys žmonės žuvo per šią avariją, įvykusią Paštun Koto rajone šiaurinėje Fariabo provincijoje. Tą regioną netoli sienos su Turkmėnija iš dalies kontroliuoja Talibanas.

Afganistano armija antradienio vakarą pradėjo tos grupės gelbėjimo operaciją, bet buvo priversta nutraukti reidą dėl įnirtingo sukilėlių pasipriešinimo.

Afganistano armija antradienio vakarą pradėjo tos grupės gelbėjimo operaciją, bet buvo priversta nutraukti reidą dėl įnirtingo sukilėlių pasipriešinimo.

„Sučiupome 15 žmonių. Jeigu armija nesiliaus mėginusi juos išgelbėti, mes juos visus nužudysime“, – vietos Talibano pareigūnas Damullah Wakilas sakė naujienų agentūrai AFP.

Provincijos policijos vadas Sayedas Aqa Andarabi nurodė: „Sraigtasparnis patyrė techninį gedimą ir turėjo nutūpti avariniu būdu. Trys žmonės žuvo.“

Kitas policijos šaltinis, nesutikęs atskleisti savo vardo, pridūrė: „Jie sučiupo 15 sraigtasparnio keleivių. Tarp jų yra du užsieniečiai.“

Afganistano armijos atstovas Fariabo provincijoje Reza Razayee patvirtino, kad visi 15 pagrobtųjų yra kariai.

JAV vadovaujama NATO koalicija, kuri tebelaiko Afganistane 13 tūkst. užsieniečių karių, atsisakė komentuoti šį incidentą. Vienas JAV gynybos pareigūnas sakė, kad tame orlaivyje amerikiečių nebuvo.

Fariabo provincijoje pastaraisiais mėnesiais vyko įnirtingos kautynės tarp afganų saugumo pajėgų ir islamistų kovotojų, kurie vis aktyviau veikia Afganistano šiaurėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius