-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistane žagintojų gauja nuteista mirti

Afganų teisėjas sekmadienį mirti nuteisė septynis vyrus, kurie įvykdė grupinius išžaginimus ir kurių byla sukėlė pasipiktinimą visoje šalyje.
Žagintojai teisme
Žagintojai teisme / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prie teismo vyko pikti protestai, vos kelias valandas trukusį procesą tiesiogiai transliavo televizija. Septyni atsakovai, kurie vilkėjo tradicinius rudus drabužius, buvo nuteisti dėl keturių moterų, kurios su grupe kitų žmonių važiavo į Kabulą iš vestuvių, pagrobimo ir užpuolimo.

Formaliai mirties bausmės buvo skirtos už ginkluotą apiplėšimą. Prezidentas Hamidas Karzai anksčiau ragino tuos vyrus pakarti.

Jie iš mašinų išvilko keturias moteris, apiplėšė ir sumušė jas, o tada jas išžagino

Teismas išgirdo, kad atsakovai, vilkėdami policininkų uniformomis ir ginkluoti šaunamaisiais ginklais, rugpjūčio 23-iosios paryčiais sustabdė automobilių koloną.

Jie iš mašinų išvilko keturias moteris, apiplėšė ir sumušė jas, o tada jas išžagino. Viena aukų, kaip pranešama, yra nėščia.

„Mes su šeimomis nuvykome į Pagmaną. Grįžtant atgal jie mus pasiėmė, vienas jų įrėmė man į galvą ginklą, kitas pasiėmė visus mūsų papuošalus, o kiti pradėjo tai, ką jūs jau žinote“, – teismui liudijo viena nukentėjusioji su burka.

Demonstrantai prie teismo pastato triukšmingai reikalavo mirties bausmės, o teismo salė pratrūko plojimais, kai Kabulo policijos viršininkas Zahiras Zahiras taip pat paragino tuos vyrus pakarti.

„Norime, kad jie būtų pakarti viešai, kad tai būtų pamoka kitiems, – sakė jis. – Areštavome juos su policijos uniformomis. Jie prisipažino dėl savo nusikaltimo dvi valandos po arešto.“

Teisėjas sakė, kad visi septyni atsakovai turi teisę apskųsti nuosprendžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius