Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistano prezidentas aplankė iš talibų atkovotą miestą

Afganistano prezidentas Hamidas Karzai sekmadienį apsilankė buvusiame Talibano bastione Mardžoje ir kreipėsi į nepatiklius gyventojus palaikyti jo vyriausybę po įnirtingo karinio puolimo.
Hamidas Karzai
Hamidas Karzai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

H.Karzai pirmąkart lankėsi Mardžoje po to, kai šį regioną pietinėje Helmando provincijoje vasario 13 dieną atakavo 15 tūkst. JAV, NATO ir Afganistano karių, kurie po įnirtingų kovų išstūmė įsitvirtinusius islamistų sukilėlius ir narkotikų kontrabandininkus.

Atvykęs į subombarduotą miestą H.Karzai susitiko su maždaug 300 vietos vyresniųjų ir paprašė, kad jie palaikytų Kabulo vyriausybę.

Kelias savaites trukusios kovos smarkiai nuniokojo Mardžos apylinkes, o išsigandę gyventojai buvo priversti palikti savo namus.

Puolimą Mardžos ir Nad Alio rajonuose daugelis laiko pirmu svarbiu išbandymu JAV prezidento Baracko Obamos naujai strategijai, kuri turi padėti ilgiau nei aštuonerius metus vykstantį karą, išstumti įnirtingai besipriešinančius kovotojus ir įtvirtinti Kabulo vyriausybės kontrolę Afganistane.

„Mes įgyvendinsime savo duotus pažadus dėl saugumo ir atstatymo“, – H.Karzai sakė susirinkusiems.

„Ar jūs su manimi, ar prieš mane?“ – prezidentas klausė turbanus dėvinčių barzdotų vyresniųjų, susirinkusių iš dumblo plytų pastatytoje mečetėje netoli Mardžos turgaus.
Vyresnieji šaukė: „Mes su jumis! Mes jus palaikome!“

Tačiau per šį susitikimą daugelis jų skundėsi dėl korumpuotų vietos pareigūnų, kariniam puolimui vadovavusių užsienio karių veiksmų ir žuvusių civilių gyventojų. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius